tisdag, mars 10, 2015

Tisdagstema FAVORITÅRSTID

Det är blommorna som gör det. Placerar våren i topp när man ska ranka de fyra årstiderna. Visst, alla har de sina goda sidor och vackra dagar. Men när man uppmanas att som tisdagstema välja sin favoritårstid så här i mitten av mars, då är det längtan efter det som ska komma närmast som styr.

Och varje vår sänder jag många tacksamma tankar till dem som ser till att Stockholm blommar. OK, vitsipporna sköter sig väl själva, men de tillåts i alla fall breda ut sig. Men de ljuvliga mängderna tulpaner runt om i staden är lika ditplanterade som de japanska körsbärsträden i Kungsträdgården, andra "svenska" träd inte att förakta!

Snart är vi där! Fast vi än så länge får nöja oss med krokus och snödroppar och vintergäck. 
Vågar jag tippa att jag är långt ifrån ensam om att ge "segern" till våren? Kolla här!
Jag behöver förstås egentligen inte tillägga, att inget av fotona är taget i år ...Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Anonym10:56 em

  Härliga vårbilder! Jag tror också att våren kommer att vinna. Vi får kanske fixa en statistik sedan.

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder du bjuder på! Jag kunde inte bestämma mig för jag gillar alla årstider på sitt sätt och under rätt förutsättningar men som du skriver så kommer våren vinna för att vi är där nu och många längtar efter den och ljuset! :) Fast sommaren drar ju alltid i ett långt strå så vi får se!

  SvaraRadera
 3. Våren blir ju så påtaglig när hela naturen ändrar färg. Och visst är den vacker.

  SvaraRadera
 4. Nej du är långt ifrån ensam om att visa vår denna vecka :) Många fina bilder hos dig och snart är vi där! Valde också körsbärsblommorna från Kungsan :)

  SvaraRadera
 5. Nästan lika fint som på hösten ♥

  SvaraRadera
 6. Ja våren är underbar när det bara säger prunk.
  Jo då tror också hon gillar snödroppar;-)

  SvaraRadera
 7. Hej, vad gäller blommor och blader så gillar jag absolut de första vårtecknen och all den skira grönskan, men, sen när midsommar är över tycker jag att det blir för mycket! Då är blomsterprakten så stor att man liksom inte ser skogen för alla träd...

  SvaraRadera