söndag, november 20, 2016

Älgjakten är igång

I går startade den, stockholmsvarianten på älgjakt som alltid ger ett garanterat resultat. För mitt emot Dramaten, kant i kant med Raoul Wallenbergs torg, står de nu och väntar på (de säkerligen kameraförsedda och skjutklara) jägarna, de ståtliga djuren.

Det var högtidligt värre kring upptändningen av installationen i går eftermiddag, med blåsorkester, glögg, pepparkakor och åskådare i så gott som ogenomträngliga massor.
Men det är lätt att begripa. Aldrig förr har väl huvudstaden haft en mer anslående julprydnad på gatan, för alla att njuta av. Nu är älgfamiljen på plats, för tredje året i rad.

Och från klockan 15 i går eftermiddag är all julbelysning tänd  det lär ska finnas ungefär 700 000 ledlampor på plats. Fast den där snön som för en dryg vecka sedan förvandlade stadsbilden till ett julkort, den är borta.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Vackert! Har inte sett eller hört talas om det men det var ju också samma år som vi flyttade från Sverige.

  Så i Gävle är det bockar, i Stockholm älgar.

  I Málaga ska de tända all belysning den 24 nov.

  Min lillebror var med ett år och satte upp julbelysningen i Gamla stan. Han sa att folk var inte kloka, de bara klev rakt igenom de väntande högarna på gatan med ljusslingor så lamporna gick sönder.

  SvaraRadera
 2. gillar återanvändning ♥

  SvaraRadera