måndag, november 07, 2016

Sommarens sista skönheter

Det snöar ute, termometern vill inte visa någon siffra över nollan. Kan bara betyda en enda sak: nu är det vinter. Mina balkongblommor hade inte riktigt fattat det, förmodligen inte jag heller. Men nu har de mött sin baneman (mig) och bara spillror finns kvar av de praktfulla pelargonerna, flera fortfarande med knoppar!

Sommarens sista skönheter står nu i en av mina kära Aalto-vaser. Kanske tål de flytten från balkongen till matbordet, kanske inte. Ett par av deras kusiner ska jag försöka övervintra. Har också tagit sticklingar. Man är väl balkongbonde, med hopp om en ljusnande framtid!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. nöjd att mina tulpanlökar är i jorden - mindre nöjd att jag fortfarande har sommardäck.

  SvaraRadera
 2. Mina pelargoner blev ganska vanskötta i år... och häromveckan slängde maken dem i komposten. Förr om åren, när vi hade vårt gamla mögliga garage med lite värme och fönster, då kunde jag få dem att överleva vintern, men nya garaget är mögel- och fönsterfritt med stora luftintag. Alltså har jag inga bra ställen till dem.
  Men... om det går som vi hoppas, kommer vi att vara ännu mindre hemma nästa sommar.

  SvaraRadera
 3. Jag lyckades ta bort blommorna från balkongen i absout sista momangen. Slängde de flesta. Kvar ute blev en ros som antagligen är död.

  SvaraRadera
 4. Anonym5:37 em

  Fin bukett blev det!
  Lena

  SvaraRadera