fredag, november 11, 2016

Nej se det snöar!!!

Hur kan vi i Sverige bli så överraskade av snö i november att det tar flera dagar att få fart på kollektivtrafiken?

Det har gått två dagar utan buss.
Visst kan det låta som ett sant i-landsproblem, något som bara en storstadsbo kan gnälla över när det finns stora områden i landet där man inte sett en reguljärbuss på åratal.
Men när vintern plötsligt slänger sig över oss visar det sig hur sårbart det moderna samhället är. 

Vi som fortfarande orkar promenera letar upp de högskaftade vinterkängorna, biter ihop och börjar kliva runt i de oplogade drivorna medan stressade människor som inte tar sig till jobbet på vanligt sätt försöker skotta fram sin bil.

Värre är det för den som gammal och lite trött ändå har ärenden som måste uträttas, tider som ska passas ...  

Läs mer om "snökanonen" som avfyrades mot Stockholm härom dagen. Du hittar hela texten på gratissajten Nyfiken Grå. Kul om du kommenterar och du vet förstås att det är extra roligt om du delar vidare!

Folk gick förstås som vanligt till busshållplatsen ... och många vägrade ge upp hoppet, stod kvar i en halv evighet: Visst kommer den väl snart? Men väntetiden var längre än brukligt: drygt två dygn!
Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Jättebra krönika! Vi här nere är förskonade från snö med undantag av att det ligger ett mycket tunt lager på marken. Däremot är det ganska halt och dåligt med sandning och saltning.
  Håller med dig om att det är konstigt att snön alltid kommer som en stor överraskning varje år för er i storstäderna. Där, där det finns så mycket folk att tillgå, borde det väl inte vara någon större grej att få ordning på trafiken.
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Härlig foto på väntande dam!

  SvaraRadera
 3. Nu går bussen igen. Men det är inte enkelt att ta sig över snövallarna. Och halkrisken ökar.

  SvaraRadera