onsdag, november 09, 2016

Good morning America?

Visst fanns tecknen där. Fast jag var en av alla de som inte trodde att Trump skulle kunna vinna över Clinton. Nu blev det avgörande vid målsnöret, och nu får vi säkert inte se en kvinna leda USA i vår livstid, det förutspådde en expert i radion i morse.

Kan inte låta bli att fundera över hur alla de rättrådiga medborgare som jag träffade på min amerikaresa i september mår i dag. De flesta dåligt, utan tvekan. Det kan ju vara en slump, men ytterst få sa sig vilja se Donald Trump flytta in i Vita Huset i januari, "göra det vitt igen" som någon cyniker sagt.

Dessutom funderar jag lite över hur övertygat Trump talat om valet som "riggat", alltså fullt av fusk. Ska vi bara glömma det nu? Skulle bara en part i matchen kunna fuska? Vi lär aldrig få hans svar på det.

Det har i alla fall än en gång bevisats att opinionsundersökningar inte är något att lita på.
Min egen, gjord i en souvenirbutik på Manhattan, visade sig förstås ändå vara korrekt ... för på frågan om vilken av kandidaterna som sålde bäst svarade killen i butiken tveklöst "Trump". Så när ska jag nu använda min Hillary-tröja?

Och uttrycket "Good Morning America" har fått en ny innebörd. Visst är det lite märkligt att förstasidesredigerarna på båda Stockholms morgontidningar fick samma, i och för sig strålande, idé?
Men för väldigt, väldigt många kunde denna morgon ha verkat bättre, mer lovande. Till råga på allt vräker snön ner utanför fönstret!
Och till råga på allt ett riktigt snöoväder!
Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Hillary är ändå en förebild, ovanligt ödmjuk blivande president talade ... framtiden visar om allt bara var retorik - men börserna faller, fast logiskt borde det vara tvärtom?

  SvaraRadera
 2. Börserna vände uppåt igen under dagen, om det kan vara nån tröst? Det var i alla fall en väldigt spännande rösträkning. Som Hillary vann. I absolut röstantal. Det där valsystemet USA har är inte lätt att gilla.

  SvaraRadera
 3. (något liknande i Sverige förr)

  SvaraRadera
 4. (man ändrade det väl 1979?)

  SvaraRadera