torsdag, november 10, 2016

CITAT Efter Valet

"Det gick alltså inte. USA var inte redo för sin första kvinnliga president, trots att det verkade så nära. Motståndet var för stort. /.../ 1900-talsmanligheten fick sin skräniga hämnd."

-Åsa Beckman skriver krönika i Dagens Nyheter och tvingas konstatera att amerikanerna faktiskt accepterat en svart president men dock inte en kvinna. Feminismen räckte inte till. Inte majoriteten av rösterna heller ...
Kommentarerna kring Donald Trumps valseger fyller världens alla medier. i spanska El Periodico är förstasidesrubriken "Må Gud förlåta Amerika", brittiska Daily Telegraph tar till förkortningen WTF (What The Fuck dvs Vad i Helvete) och tyska Bild Zeitung undrar "Hur kunde det hända?" - allt citerat i DN.

5 kommentarer:

 1. vi har de politiker vi förtjänar

  SvaraRadera
 2. införa intelligenstest innan man får rösta? Eller en diktator som bestämmer för dumma väljare... Återinföra fyrståndssystemet med adel, präster, borgare och bönder? För då skulle nog inte var fjärde skåning rösta på SD... eller?

  Mycket ledsamt att USA inte vågade satsa på en kvinnlig president.

  SvaraRadera
 3. Gustavsson10:05 fm

  Fånigt resonemang. Valet stod inte i första hand mellan en man och en kvinna.

  SvaraRadera
 4. precis, inte på 240 år!

  SvaraRadera
 5. Synd bara att det inte var någon annan stark kvinna som kandiderade. Men HC var det ju risk att allting skulle bli som förut och det var ju en förändring som man ville få till stånd. Kanske det är Michelle Obamas tur nästa gång?

  Det behövs kanske en yngre kraft som går hem även hos de amerikanska kvinnorna. Clinton hade ju inte stödet från dessa som man hade hoppats. Framför allt tycker jag det är konstigt att Trump överhuvudtaget valdes som kandidat. Det är väl framför allt det partiet som ska lastas för resultatet.
  Ingrid

  SvaraRadera