fredag, december 29, 2017

Bokslut 2017

Bild  från opelikaobserver.com
Sista helgen detta år, sista helgfrågan i Mias bokhörna.
Hur sammanfattar du ditt bokår, undrar hon.

Ja, bokslut hör ju årsskiften till, eller hur? Jag har läst sammanlagt 37 böcker, vilket är väldigt lite i mitt läsarliv. Flest på svenska, resten på engelska. Några har jag lyssnat på, de flesta har jag läst på papper. Jag har ännu inte lyckats övertyga mig själv om att läsa en enda på läsplattan.

När jag tittar på listan över de titlar jag tagit mig igenom tycker jag tyvärr att det är få som är riktigt, riktigt minnesvärda. Det gäller böcker i samtliga genrer jag ägnat mig åt. Kanske blir det ett bättre nytt år? Hoppas!

Som bokbloggare har jag ändå varit hyfsat flitig, tycker jag. Inte bara som svarare på Helgfrågan utan också på Lyrans tematrio och jag har gjort topplistor på uppmaning i Johannas deckarhörna. Lägg därtill att jag hade en lucka i adventskalendern hos Sofie. Dessutom har jag själv skrivit ett manus som dock förmodligen aldrig blir tryckt ... ett öde som jag förvisso delar med många.

Och så fanns det en följdfråga: vilken var den bästa boken du fick i julklapp? Jo, förstår ni, det allra bästa var att jag för en gångs skull i livet, kanske den första, INTE fick någon bok. Eftersom jag, som jag redan bekänt, redan har metervis oläst i hyllorna.

Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. jag tyckte om det mesta jag läst ❤️

  SvaraRadera
 2. köp en nyårsbokpresent till dig själv. även om en har oläst i sina hyllor är det kul med nytt. Tack! för att du uppmärksammade mig på den felaktiga länken. kom inte på något sätt att ändra. fick göra om och göra rätt

  SvaraRadera
 3. Att man läser få böcker tycker jag ändå känns ok, men när det inte är någon egentlig höjdpunkt då blir det tråkigare.

  SvaraRadera
 4. Mycket intetsägande läsning här också i år. Men 2018 kan bara bli bättre!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Låter spännande att du har skrivit på ett manus!

  SvaraRadera
 7. Här är en till som inte fick någon bok i julklapp. Tyckte inte att jag behövde någon heller.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Jag måste anteckna alla böcker jag läser annars är det stor risk att jag lånar om dem. Jag varken önskar mig böcker i julklapp eller köper några längre utan lånar bara på biblioteket.
  Som du har jag massor av olästa böcker i bokhyllan. Jag räknar till 51 böcker - alla på svenska (jag är lat) - som jag läst i år men bara två av manliga författare. Men jag ska försöka läsa nobelpristagarens bok som jag har lånat hem så blir de tre.
  Mitt nyårslöfte blir dock att läsa (högt) minst en halvtimme om dagen i någon bok på franska. Vi ska nämligen åka dit igen i vår och jag behöver träna upp språket. Men jag startar nog med Le petit prince som jag lyckligtvis har på svenska också :-).
  Ingrid

  SvaraRadera
 10. Det är alltid bra med många olästa böcker hemma :)

  SvaraRadera
 11. Håller mig också till pappersböcker. Har aldrig lyssnat på en bok heller. Å du har hängt in bra måste jag säga.

  SvaraRadera
 12. Jag har bloggat mycket sämre än jag läst. Där måste jag skärpa mig.

  SvaraRadera
 13. Böcker i julklapp är alltid svårt men vissa böcker vill jag nog äga. De brukar jag peka på och önska snällt.

  SvaraRadera
 14. Ja det där med läsplatta... försöker lova mig själv att inte bli frestad att ta mig an e-böcker (gillar verkligen inte att läsa på det viset), men hur det än är trillar man dit när något verkar extra spännande. Drog i varje fall ner antalet lästa eböcker till 10 i år, alltid nåt. Olästa böcker saknas verkligen inte här heller. ;)

  SvaraRadera
 15. Önskar dig ett nytt fantastiskt bokår. God fortsättning.

  SvaraRadera