söndag, december 31, 2017

Den sista dagen ...

... på år 2017 är här. Men i morgon är första dagen, inte bara på 2018 utan på resten av hela livet! Det som man måste ta vara på medan man har det!

På vår balkong blommar ros och pelargon fortfarande, pelargonen har till och med en hel del knoppar. Och inomhus njuter jag av en sak som tomten kom med: en ljusbärarhäst från Bengt & Lotta, en pryl som jag verkligen ansett mig behöva, i flera år faktiskt!

Hästen samsas bra både med Våmhus-stjärnan och med mitt gamla Marimekko-tyg, som inte varit framme sen tidigt 70-tal men som jag ofta tänkt på, med kärlek och vördnad ... Maija Isola har gjort mönstret som heter Villiinarsissi och kom 1972. Inget julaktigt egentligen, men nu får den fungera som julgardin och jag är nöjd! Och då så!

Gott nytt år alla!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Det var mycket fin design så här mot slutet, gott nytt läsår 2018!
  Finaste gröna balkongfingrar har du!

  SvaraRadera
 2. Önskar dig också ett toppen 2018!

  Vill även passa på att tacka dig för ditt deltagande i Skyltsöndagen under 2017. Hoppas du vill vara med även 2018 när/om du känner för det.

  PS. Den där ljusbärarhästen är kanoooon. Har aldrig sett en sådan förut. DS.

  SvaraRadera
 3. Hannele - lite Marimekko är aldrig fel eller hur?
  BP - tack själv, kul att du tittar in här även när det inte är skyltsöndag. Självklart hänger jag på men det gäller att hitta skyltarna ...

  SvaraRadera
 4. Härlig ljusstake - har aldrig sett en sådan förut. Marimekkotyget fick en renässans i På Spåret där det var en fråga på tyger. Den frågan kunde jag.
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Ingrid - tyget som var med i På spåret var inte det samma. Det mönstret heter Unikko som kom 1954 och även det var gjort av Marja Isola. Kanske det mest könda av alla Marimekkos designframgångar?

  SvaraRadera