söndag, december 03, 2017

En alldeles äkta SKYLTSÖNDAG


Min vana trogen går jag med kameran i nypan för att kolla julskyltningen på Det Stora Varuhuset. Det har hänt att jag blivit överförtjust, alldeles förtrollad av idérikedomen, hugskotten, färgerna, historierna som man faktiskt lyckats berätta.

Men så tycker jag inte att det är i år. Mina bilder blev därefter, oinspirerade! Årets tema är en jul som i Bergman-filmen "Fanny och Alexander", fast jag vet inte det jag ... Långdans genom rummen, visst. Och överdådigt uppdukat julbord, jo då. Men pop corn när det bjuds någon sorts underhållning?

Får väl ändå glädja mig åt att den av så många försmådda solfjädern upphöjts till ett presumtivt klapptips som jag tycker många borde hörsamma. En oumbärlig accessoar, som bör finnas i varje handväska!

Sedan kan man gå 150 meter från NK:s entré och möta de lysande renarna som står mitt i Kungsträdgården, i konkurrens med älgarna på Nybroplan och fler djur av lampor på Sergels torg. Renarna har förvisso nosen riktad så att de kan hålla koll på tiden på NK:s takur ...

Hur som helst så är säsongen för de äkta skyltsöndagarna här. Även om några av oss högtidlighåller SKYLTSÖNDAG året runt. Fler skyltar brukar dyka upp här.Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. fint,, väldigt julpyntat i Dublin med ❤️

  SvaraRadera
 2. Hahaha!!! Idag var vi totalt synkade, då jag också visade N:s skyltfönster. Det var en himla tur att du inte visade samma motiv som jag, utan valde att lägga upp detaljbilder. Jag länkade till din blogg ifall läsarna vill se just detaljer. Håller förresten helt med dig om årets skyltning. Gillade den inte heller. Åt andra sidan tyckte jag inte om filmen heller som jag skrev i inlägget.
  Stockholms stad måste ha köpt in hur många renar och älgar som helst för några år sedan. Gissar att belysningsföretaget skrattade hela vägen till banken efter storordern;-)
  Tusen tack för den "äkta" skyltningen och länken:-)

  SvaraRadera
 3. Trevligt att se lite från NK:s julskyltning, kommer nog inte att hinna in själv för att se den, den ser trevlig ut tycker jag, lite gammaldags sådär. Jag gillade "Fanny och Alexander", även om som du skrev hos BP, Jan Malmsjös hemska roll!
  En solfjäder har du rätt i, ska man ha i väskan! Å popcorn till jul..nja hör väl inte hemma på en julskyltning?

  SvaraRadera
 4. (jag ska snart visa NK i Göteborg ❤️

  SvaraRadera