torsdag, december 21, 2017

Julläsning

I årets näst sista helgfråga som har sina rötter i Mias bokhörna blev det förstås ännu en julfråga, det är svårt att undvika så här dan-före-dan-före-dan-före-dopparedan och på den allra kortaste och mörkaste dagen av dem alla, dessutom. Så lite god läsning kan lätta upp tillvaron, ge avbrott i eventuellt julstök och skingra tankarna! Alltså undrar Mia:
Vilken bok tänker du läsa i jul?

Jo jag har faktiskt börjat läsa en av årets "måste-böcker": Majgull Axelssons "Ditt liv och mitt". Hennes språk är som vanligt lysande, handlingen lätt deprimerande. Fast jag har inte kommit särskilt långt än.

Dessutom köpte jag i går en av #MeToo-böckerna (som jag faktiskt medverkat i), förvisso inte gjord för sträckläsning, och så blev det Fredrik Backmans julbok "Ditt livs affär" och det var en allvarlig historia i det lilla formatet som jag läste direkt. Tror att jag behöver läsa den en gång till för att ta in den riktigt.

Det där betyder att jag måste ha något riktigt lättsmält redo när sorgligheterna riskerar att ta överhanden. Har flera feelgood-historier att rycka ut ur hyllan så att inte julstämningen går helt åt pipan!

Bonusfråga: hur firar du jul? Enkelt svar på den: med god mat, lite champagne på julafton, lugnt och stilla med Maken och Dottern (Sonen har lämnat landet)! Samt förmodligen med alldeles för mycket godis.

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Har inte vågat ge mig på Majgulls bok än ... Men det blir säkert framöver.
  Ha en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
 2. Förstår dig, Ewa, jag har ju också skjutit upp den. Inget man blir särskilt glad av, hur välskrivet det än är (och det är det ju),

  SvaraRadera
 3. inga deprimerande böcker här, kanske 2- och 4-åringen vill höra något om tomtar... gog jul!

  SvaraRadera
 4. för mycket är alldeles lagom. har också börjat på Ditt liv och mitt, men inte kommit särskilt långt. god läsjul!

  SvaraRadera
 5. Jag orkar inte läsa deprimerande böcker. Det blir nog Jojo Moyes Ensam i Paris. Har nobelpristagarens Återstoden av dagen lånad från biblioteket i bokhyllan, men omslagstexten bådar inte gott så den lämnar jag nog tillbaka oläst.
  Vi gör det enkelt för oss och firar jul i Stockholm hos Mirrfamiljen och barnbarnen. Det blir musikal på annandagen som vi fått biljetter i julklapp till. Något att se fram emot. Slipper spela alls i jul - skönt.
  Ingrid som önskar dig den GOD JUL.

  SvaraRadera
 6. Ditt livs affär kommer även jag läsa i julhelgen.

  SvaraRadera
 7. Åbo påbjuder julfrid på julafton SVT2 kl 10:55 ❤️

  SvaraRadera
 8. Ditt liv och mitt är stark läsning, mycket bra! God Jul!

  SvaraRadera
 9. Den låter som trevlig läsning på sitt sätt. Axelssons böcker måste en vara på humör för.

  SvaraRadera
 10. Anonym10:30 fm

  Hej! Tar du emot recensionsex? Med vänlig hälsning Karina Johansson

  SvaraRadera
 11. Karina Johansson - ja för all del, men jag är inte en av de bloggare som oavbrutet recenserar och jag är exvis helt nollställd när det handlar om fantasy! Men chansa om du vill! (fast inte om det är fantasy alltså ...)

  SvaraRadera
 12. Majgull Axelsson skriver verkligen fantastiskt!

  SvaraRadera
 13. Trevlig julläsning och god jul.

  SvaraRadera
 14. En lugn jul låter bra. God Jul!

  SvaraRadera
 15. Efter all julmat tycker jag man att man knappt hinner/orkar till godis bordet, tur man har barn så man kan råka både sova middag och somna på kvällen ;)

  SvaraRadera
 16. Axelssons bok vill man såklart läsa, men tror jag sparar på den ett tag.

  SvaraRadera
 17. För mycket godis blir det alla gånger.

  SvaraRadera