lördag, december 02, 2017

Dags för lucköppning – och vad hittar vi väl där?

Visst minns vi hur det var när de där luckorna skulle öppnas. Frestelsen att kika i förväg, ja men bara lite!, på det som dolde sig bakom pappbiten med dagens datum på. Olika stil på bilden, inte sällan uppiffad med lite glitter. En obligatorisk Lucia på nummer 13, sannolikt en ljusstake varje söndag. För att till sist bjuda på en tomte med paket och allt.

Dagens adventskalendrar är oftast mer elaborerade. De är inte sällan knutna till radio eller tv, de innehåller godis och leksaker, i vuxenversioner har de laddats med smink eller 24 olika sorters öl.
Men nu finns det ännu en version, en Julkalenderbloggstafett som förstås började i går.

Tjugofyra bloggare som gärna ägnar sig åt att läsa och skriva om böcker gör var sitt inlägg under de dagar som fyller advent och leder oss ända fram till julafton. "Bäst i bokhyllan" under 2017 är underrubriken.

Min tur blir det först den 18 december, men du kan innan dess läsa 17 andra tips om böcker som betytt något speciellt. Hos Sofie som hittat på och administrerar kalendern hittar du listan på samtliga deltagande bloggare, med länkar!
God advent!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer: