onsdag, december 13, 2017

Julröda böcker

Vad betyder färgen på en boks omslag?
Teorierna är många, fast alla är överens om en sak: utsidan av en bok kan vara helt avgörande för dess försäljningssiffror och fortlevnad.

Rött anses ju vara en pålitlig signalfärg när det gäller att påkalla uppmärksamhet i största allmänhet, så det var inte svårt att hitta röda bokomslag när nu Johanna i deckarhörnan vill se sådana på denna veckas topplista. Uppdraget lyder: Idag vill jag se era finaste bokomslag där rött är den dominerande färgen.

På min bild från vänster till höger ser ni Evert Taubes "Hjärtats nyckel heter sång", sedan Hans Alfredsons "Den befjädrade ormen" som täcker en del av Barbro Alvings memoarer "Bang". Sedan en Nobel-pristagare, Mario Vargas Llosa, med "Kriget vid världens ände", och så en bok som jag älskade för mycket länge sedan: "Harmagedon" av Leon Uris. Vågar inte läsa om den i dag ... men omslaget platsar!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Harmageddon tyckte jag också mycket om när jag läste den för länge sedan.

  SvaraRadera
 2. Boklysten - det gläder mig ... tror att det är väldigt icke-pk att gilla den idag ... :-D

  SvaraRadera
 3. Uris får jag plocka fran, nyss hemkomna från Belfasr

  SvaraRadera
 4. Harmagedon har jag inte läst, men väl en annan av Leon Uris (Exodus), som jag tyckte riktigt mycket om. Och nu när jag kollade så såg jag att jag läst en till, Kanske aldrig mer, av honom. Har länge tänkt att jag borde läsa mer.

  SvaraRadera