fredag, december 01, 2017

När det närmar sig ...

Det är första advent på söndag, hoppsan, som tiden går! Måste hämta stjärnor i källaren! Mia i bokhörnan har hakat på i veckans helgfråga:
Har du någon speciell julbok som du gillar?
Jo, det finns en som jag tar till mig år från år, fast i filmad version: "Kan du vissla Johanna?" av Ulf Starck, med Per Oscarsson i huvudrollen. Sänds alltid i tv på julafton, och jag blir lika rörd varje gång!

Så blir det som vanligt också en liten bonusfråga: Vad gör du till advent? Någon speciell tradition? 
Jo ett inköp brukar det bli: en vit poinsettia. De röda får komma in lite senare. Då blir det nog amaryllis också, jag tror att det inte blir lök i år utan bara som snittblomma. Precis som i buketten från i fjol, se bild!

Våra traditioner kring jul har starkt påverkats av att min mamma inte längre kommer och firar helg med oss. Medan hon levde blev det pepparkaks- och julbullebak, och lite extra noga med pyntandet. Julgardinerna hon en gång mer eller mindre tvingade mig att införa (det kan du roa dig med att läsa om här) har dock blivit kvar. Och så brukar jag baka sockerkaka med äpple i ... kanske blir det en omgång müsligodis också!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Härligt med julblommor, det gillar jag. Tyvärr har vi fått sluta med det efter att vi skaffade katter...

  SvaraRadera
 2. Julblommor är trevligt. Brukar bli någon/några olika runt advent och julen/nyåret.

  SvaraRadera
 3. hyacinter brukar jag ha till 1 advent också, men det verkar inte bli så i år. amaryllisen kommer lite senare. kanske någon julstjärna också. cyklamen är väldigt fint men de dör av någon anledning tvärt här i huset

  SvaraRadera
 4. någon kommer att baka pepparkakshus ❤️

  SvaraRadera
 5. Jag har letat förgäves efter amaryllislökar, och nu är det ju lite väl sent.

  SvaraRadera
 6. Efter denna helg är det dags att göra farfars julblommor. Han brukar få en stor korg med hyacinter och lite vintergrönt runt den nionde. De får stå på hans utebalkong och blommar vackert på julafton. Amaryllis blir någon vecka senare men inneblomma.

  SvaraRadera
 7. Fint med julblommor. Amaryllis är verkligen pampiga, och numera finns ju även så många olika sorter. Någon hyacint vill jag gärna ha till jul, doften hör liksom tiden till. :)

  SvaraRadera
 8. Visst är det en fin och sorglig berättelse.

  SvaraRadera
 9. Det är så vackert med julblommor.

  SvaraRadera
 10. Jag försöker följa min mammas traditioner, vi bakade alltid pepparkakor vid advent.

  SvaraRadera