söndag, september 11, 2005

Mera cool-märkt

För en tid sedan slog jag till och lanserade begreppet Cool-märkt.
Det är väl en lätt överdrift att påstå att cool-märkningen sedan dess gått fram som en orkan över landet.
Men en liten liten vindil har det blivit. Och eftersom den varit i det allra närmaste omärkbar – framför allt beroende på att jag fått de flesta kommentarerna muntligt eller i mail – så kommer här en komplettering:
Anja vill lägga trasmattor till listan. Märkligt nog kom jag inte på det utan hjälp, jag som är så förtjust i gammaldags trasmattor – har till och med vävt sådana själv.

Per fattar inte hur jag kunde kringgå grammofon, alltså en riktig sådan för 33-varvare. Nej, hur kunde jag?
Helén som är en flitig motionär anser att vi ska cool-märka hopprepet, eftersom det är ett i högsta grad bärbart, billigt och effektivt motionsredskap – oumbärligt för t ex boxare och uppenbart underskattat av resten av idrottsvärlden.
Rita har lagt till ”smultron på ett strå” direkt på bloggen. Det gjorde hon verkligen rätt i.
Maggan, som tycker att jag shoppar för mycket, föreslog att man skulle lägga till spargrisen. Hm. Jag känner mig klart tveksam!

Min skrivbordsgranne på jobbet säger med emfas, att glitter kan man aldrig få för mycket av. Alltså ska glitter av alla sorter coolmärkas från och med nu, om ni lyssnar på henne.
En grej till har jag lagt på minnet: Lena tittade strängt på mig och sa, att om man nu kunde nämna en bok av Astrid Lindgren som lämplig för cool-märkning borde man faktiskt ta med en Dolly Parton-låt också. Och inte vilket trudelutt som helst. Han tänkte på ”Coat of Many Colours”.
Då blir det per automatik coolmärkt att fälla en liten tår också.

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar: