söndag, september 25, 2005

Söndag - en dag för resor

Söndag är resdag.
Hurghada från 4 725:-. Låter exotiskt och spännande.
Tio dagar i Venezuela 8 990:-. Riktigt originellt, eller hur?
Kryssning i Västindien, under 7 000:-. Måste vara underbart lyxigt.
Eller kanske ett återbesök på pålitliga Gran Canaria? Man kan komma undan med ett par tusenlappar.

Söndag är alltså den dagen när tidningarna har sina resebilagor. Och eftersom vi nu går mot mörkare tider här hemma är det angenämt att drömma sig bort, gärna långt bort, till platser där vattnet alltid håller dräglig badtemperatur, kvällarna är ljumna och frukterna solmogna.
Men det finns oftast ett eller annat hinder för att göra verklighet av drömmarna. De vanligaste stoppklossarna heter tid och pengar.

Det fanns en tid när jag på ungkarlars vis plötsligt såg en annons, högg tag i en reslysten kompis, bytte arbetsdagar med en mindre resbenägen kollega och vips! var vi på väg någonstans för några hundralappar. Inte på lyxsemester precis, men till ett litet äventyr som aldrig hade varit gripbart om inte charterresan hade uppfunnits, tillsammans med systemet med restplatser och sista-minuten-resenärer i lycklig kombination.

Sedan dess har planeringsbehovet ökat. Skola och barn sätter nya gränser, och försök roffa åt er fyra restplatser samtidigt på ett och samma hotell får ni se hur lätt det går!
Nej, det är bara att bli ordentlig, planera, boka i tid, betala fullt pris och bestämma sig för att gilla läget.
Faktiskt är det ju så att själva planerandet är en njutning i sig. För inte ska jag ha någon solsemester i vinter.
Inte kommer jag att dimpa ner i Hurghadas sand eller plaska i karibiska vågor. Projektet stannar av redan innan det börjat, så att säga.

Men för den som verkligen kan och får dra iväg erbjuder Svenska Dagbladet i dag viss hjälp med förberedelserna. Tidningen har samlat ihop en utrustning för vinterns solsemester – för den som, enligt rubriken, vill ”hålla stilen”.
Här är inköpslistan:
Bekväma gympadojor 1 200:-
Rosa solglasögon från Dior 2 000:-
Solkräm 568:-
Bikinibyxa 445:-
Resebag 10 990:-
Passfodral 1 350:-
Resväska 2 949:-
Vattentäta plastfodral för kamera, mobil, pass och pengar tillsammans 785:-
Summa: 20 287:- om jag räknat rätt i mitt resfebriga tillstånd.
Då har jag ändå valt bort myggnätet.

Och märk väl: för det priset får man sola topless. För någon överdel till bikinibyxan nämns inte. När du shoppat klart önskar jag lycka till i jakten på en riktigt billig resa!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Anonym8:18 em

    Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Anonym9:27 fm

    Hahaha. Kanske därför jag inte läser Svenska Dagbladet. Min verklighet innehåller inte solkrämer för drygt 500:-. Passet får nog klara sig utan fodral... :)

    SvaraRadera
  3. passfodral trettonhundra spänn..
    kom tillbaka till verkligheten lilla skribenten.. ho ho.. här är vi.. har du hört talas om falukorv.. och gröt i slutet av månaden...ho ho...

    SvaraRadera