fredag, september 16, 2005

Är det jag som är dum?

Saxat ur morgonens nyhetsflod:
”Gömda flyktingbarn ska få gå i skolan”.
Förlåt men är inte detta en logisk kullerbytta?
Flyktingfamiljer som gömmer sig gör det, som jag förstått det, för att ett avvisningsbeslut inte ska kunna verkställas i första taget. Man hoppas på ny prövning, ett annat beslut, en ny chans.
Självklart behöver alla barn gå i skolan. Lika självklart måste det vara bättre för ungarna att träffa jämnåriga, lära sig saker, leva som andra – allt detta bättre än att inte få gå ut ur en trång lägenhet eller någon liten stuga i skogsbrynet.
Om nu dessa barn tas in i svenska skolor så förutsätts nu att ingen anmäler deras existens till de myndigheter som, rimligen, har intresse av att ta reda på deras adresser.
Varför ska flyktingar med tämligen tveksamma erfarenheter av myndighetsutövning lita på att deras ”gömställen” inte avslöjas?
Vem tänker fel?
Kan det möjligen vara jag som är dum?

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Anonym10:55 fm

  Dessutom: "Dessutom ska en utredning tillsättas med en tydlig uppgift att ta fram ett lagförslag som tvingar kommunerna att erbjuda skolgång åt de gömda barnen, enligt Ekot."

  Hur ska kommunerna veta om de har några gömnda barn?

  Tänk om, tänk rätt.

  SvaraRadera
 2. jag blir så frustrerad.. om man nu tänker skicka iväg familjen.. varför ska barnen gå i skola och rota sig ännu mer.. och vilka gömda föräldrar vill lägga bördan på barnen att hålla tyst om var familjen bor.. det är ju helt ohållbart..
  Låt familjerna stanna.. jag skäms jag skäms över denna politik

  SvaraRadera