tisdag, maj 02, 2006

Färgblindhet på nätet

Någon som hanterar MSN:s svenska sida har ett problem, inte något allvarligt, men vi vanliga användare kan känna oss aningen förvirrade.
Webmaster - eller något liknande - därstädes är, måste vara, färgblind.

Hos MSN får man som användare välja bakgrundsfärg på startsidan. Vi erbjuds två kulörer. Häromdagen var det vitsippa eller "deklarationsblå", ja ni såg kanske att jag nämnde det medan jag gick i Dagen D-ångest. Då undrade jag varifrån den färgen kom, själv har jag aldrig förknippat självdeklarationen med någon färg över huvud taget - om inte möjligen med eftertankens kranka blekhet, vilket väl är något väldigt gråbeige.

Nu har sajten bytt alternativet till vitsippan.
Till "krokusblå", kan man tänka.
Men hallå!!!! Krokus är aldrig himmels-klar-korn-blå som den färg som nu finns på min dataskärm! Krokus är vit, gul eller lila, den senare i en rödaktig eller blåaktig ton, det varierar. Och eftersom rätt ska vara rätt och jag dessutom är väldigt förtjust i vårblommor rent generellt, så tycker jag att de ska behandlas med den kärlek och respekt som de förtjänar.

Är det sedan så att någon kommer fram med en kornblå krokus lovar jag att gilla den också. Nu undrar jag bara: vem ska ta MSN i örat och rätta till denna felaktighet?
Fru Flora ryser i sin spindelvävssjal och vänder i desperation blicken mot svalört och vårlök. Garanterat gula, båda två.

Copyright Klimakteriehäxan

PS Deklarationen blev klar i tid! Men blå? Å nej.

3 kommentarer:

  1. Anonym11:26 em

    Vad fan är MSN? Tillåbörjamed.

    SvaraRadera
  2. MSN.com är nätsajten där Klimakteriehäxan bland massor av andra människor t ex vittjar sin hotmail-adress... bara så du vet...

    SvaraRadera
  3. Anonym3:06 em

    OK- och tack för info.
    Vad fan är vittja? (Enl. SAOL= se till "nät", ta hand om "fångsten")
    Är det det du menar?

    SvaraRadera