måndag, maj 08, 2006

Vykort 2 - still with a London view

Att vadret inte visar sig fran sin allra basta sida denna helg i London ar inget som hindrar trendfolket fran att kora med sommarmodet, fran topp till ta.
Prickigt ar fortfarande flitigt forekommande, liksom rosetterna pa skor, vaskor och diverse andra attribut.

For oss tillfalliga besokare ar det bara att titta pa och inse att har ligger man i la, hur garna man an vill vara en "it-girl". Cityshorts med spetsstrumpor ar verkligen inne har, och de gamla tightsen fran 80-talet har redan kommit till heders - ska ju sitta pa allas ben i host igen, har jag forstatt. Intressant nog har klackarna pa skorna nu ofta en alldeles hanterbar hojd, aven om forstas de skyhoga varianterna finns kvar.

Kusinen-fran-landet-kanslan kommer man hur som helst inte ifran i boutiquer och varuhus. Visst ar det fascinerande hur mycket till exempel en liten handvaska kan kosta? Och annu mer fascinerande att ju mindre den lilla vaskan ar, och ju mer behangd med metalldetaljer, desto dyrare (och mindre anvandbar) ar den?

Bling-bling ar i alla fall fortfarande stekhett, bade i akta och oakta versioner. Lite kul kan det se ut nar glittret matchar en av alla dessa for varen foreskrivna sma klanningar, som ofta paminner mig om mammas stadrockar fran 50-talet. Mönstren ar lika hopplöst trista, och faktum är att modellerna ocksa liknar städrocken.

Av detta har ni redan gissat att min shoppingiver har haft begransat utlopp de har dagarna. Det faktum att nagra kilos overvikt (nej, inte pa bagaget utan pa sjalva kroppen) ocksa gor besoken i provrummen mindre lockande bidrar forstas ocksa. Spar pengar gor det i alla fall.

Men det ar klart att jag har handlat.
Fyra buntar farsk sparris, bara en sadan sak! Och tva paket pulver som med lite tur och varm mjolk forvandlas till nagot som valdigt mycket liknar riktig creme caramel. Bocker blev det ocksa nagra, alltid lika svart att motsta fast jag vet att jag borde. Booths hade dessutom extrapris pa ett par sa kallade "produkter" som ocksa far folja med hem i resvaskan.

Nagra traskor har jag dock inte kopt.
Traskor ar heta. Och jag sag nagra som var ratt lackra. I grunden alldeles vanliga, vita, svenska traskor. Men de har fatt blommonster pa sig, vallmo, kinesiska blommor med faglar, ett monster som kallas tradgard kort och gott, och en variant har bara ett gront bladverk. Blir ni lockade att handla?

Da ar mitt rad enkelt: kop ett par i narmsta affar och mala sjalv.
For den engelska varianten kostar 85 pund, bestaller man sina skor via internet tillkommer 5.50 i porto och fraktkostnad.
Orkar du inte mala sa kan du bade se och bestalla pa www.mrs-ts.co.uk.

Copyright Klimakteriehaxan

2 kommentarer:

  1. Anonym1:23 em

    Med tanke på att du redan igår hade inhandlat färsk sparris - för att ta med till Sverige - drar jag slutsatsen att du väldigt snart är tillbaks i dina hem-environger och att vi får läsa dina bloggar skrivna från sverje. Prickfritt går bra, men det är kul med prickar också. I alla ordets betydelse. Ju trevligare desto bättre!

    Jag har handmålade träskor redan, visserligen ett tjugotal år gamla, inköpta för en spottstyver i Wisconsin, USA, där många svenska utvandrare slog sig ner för l-ä-n-g-e sedan, som du vet. Ska bli kul att vara trendig i vår/sommar utan att behöva pröjsa skjortan för tidsenliga accessoarer.

    Välkommen hem!

    SvaraRadera
  2. Anonym1:59 fm

    He, det dottfria språket. Jag unndrade först varför du skulle mala dina skor.

    SvaraRadera