lördag, maj 06, 2006

En sten som rullat klart

Bill Wyman lämnade Rolling Stones 1993.
Nu ska han snart fylla 70.
Och sedan han lämnade scenen som popstjärna har han breddat sin repertoar. I dag kan han till exempel kalla sig för författare.
Boken heter "The Stones: A History in Cartoons" och innehåller en hel del elakheter - eller ska man kalla det sanningar? - om supergruppens liv och leverne, med god hjälp av skämtteckningar och karikatyrer.

Precis som Cynthia Lennon, John Lennons första fru, tycker Wyman nu tydligen att det är dags att ta bladet från munnen. Medan hon i höstas, lagom till 25-årsdagen av mordet på Lennon, publicerade historien om en make som inte var alls så charmig som fansen velat tro, tar nu Wyman tag i ett antal gamla myter och bekräftar flera. Boken kommer ut i dagarna, och så ger han en och annan intervju också, för att sälja sin bok.

Att han själv på två år hann med att ha sex med 278 tjejer/kvinnor/damer har han visserligen berättat förr. (Det blir i genomsnitt en var tredje dag, nu slapp du räkna själv!) Det var en tävling mellan bandets medlemmar som han vann. Brian Jones kom tvåa med 270, medan Mick Jagger "bara" kunde redovisa 30.
Det nederlaget har Jagger aldrig kommit över, menar Wyman, som konstaterar att Jagger jobbat hårt alltsedan dess for att komma ikapp.

Wyman gillade förvisso tjejer, men aldrig att de övriga medlemmarna i bandet fritt ägnade sig åt olika sorters droger. Han tyckte också att jämlikheten mellan grabbarna var obefintlig. Det var två som bestämde - Mick Jagger och Keith Richards.

Att Jagger adlats av drottning Elizabeth tycker Wyman närmast är ett skämt - skulle någon i gruppen ha fått någon sorts upphöjelse över huvud taget borde det ha varit Charlie Watts. Medan Jagger lämnade Storbritannien redan 1970 och inte betalat någon skatt i landet sedan dess har Watts, precis som Wyman, stannat kvar i London och levererat miljontals med pund till den brittiska statskassan.

-Det bästa hade varit om hela bandet fått något sorts erkännande, säger Wyman till Daily Mail.
-Men det faktum att Keith åkt dit upprepade gånger för olika narkotikabrott gjorde väl det omöjligt.

Adlad blir han väl alltså aldrig, Bill Wyman. Men han har i alla fall bytt upp sig till ett bättre liv, det är han övertygad om, trots att kompanjonerna försökte övertala honom att stanna kvar genom att prata om de jätteinkomster som Stones fortfarande skulle kunna håva in.
I stället satsade Wyman på familjen. Han har nu varit gift i 13 år och har tre döttrar, tre hus och ungefär två miljoner pund på banken - vilket är småsmulor, jämfört med de Stenar som fortfarande rullar.

Den musik Rolling Stones presterar idag har inte Bill Wyman mycket till övers för. Den är direkt trist, tycker han, och säger att han aldrig lyssnar på de gamla inspelningarna heller.
-Bandet gör sådant som vi lovade att vi aldrig skulle ägna oss åt, konstaterar han.
-Vi skulle aldrig ta på oss smoking och fluga och ta emot utmärkelser. Vi skulle hålla ner priserna på konsertbiljetterna. Idag kan det kosta 200 pund (nästan 3 000 kronor) att lyssna på Stones live.

-Jag är övertygad om att Mick inte är en lycklig människa. Han far runt i världen som en osalig ande, kan inte slå sig till ro någonstans. Hittar aldrig det han letar efter.
Men det har tydligen Bill Wyman gjort.
Kanske är hans nya bok något for Keith Richards att läsa medan han återhämtar sig efter fallet ur kokospalmen?

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym10:17 fm

  Men om man nu, trots dina försäkringar, räknar själv, så blir det betydligt fler än en var tredje dag - mera som tre var fjärde dag. Dock inte så mycket som sex i veckan.

  SvaraRadera
 2. Anonym3:44 em

  Hej gustafsson!
  Hur får du ihop det där?
  Jag multiplicerar dagar per år x 2 och sedan dividerar jag med pippade damer - 278 - och det stämmer inte för mig det du säger. Men så har jag ju bara studentbetyg i matte. Så snille du är får du nog förklara. Step by step, please.

  Å andra sidan: låt du Häxan skriva som hon vill. Vi andra förstår vad hon menar. Helt generellt, alltså.

  SvaraRadera
 3. 365 dagar pa ett ar. Ger 730 dagar pa tva ar. Delat med 278, blir inte det lite mindre an tre? Jag och kulsprutan och Daily Mail raknar pa vart satt. Gustafsson hanterar antagligen den hogre matematiken. Eller sa har G. inte koll pa hur man raknar just damer?

  SvaraRadera
 4. Anonym11:12 em

  Nu är det ju iofs ganska vanligt att män skryter lika mycket om sina kvinnliga erövringar som om storleken på fisken de säger att de har fångat - men som tyvärr så ofta smet iväg igen!!! Men det var ju inte BARA om det bloggen handlade.

  Jag håller med om att det är ganska löjligt att popsångare får medaljer av den engelska drottningen. Det sänker liksom hela värdet för dem som verkligen förtjänat en utmärkelse.
  Och dessutom har väl inte Mick Jagger gjort något extraordinärt. I så fall ska de väl ha varsin, alla i Rolling Stones.

  SvaraRadera
 5. Anonym11:03 fm

  OK, slarvigt av mig att inte notera att det gällde två år.
  Och Häxan får självklart skriva som hon vill för mig. Jag räknar med det.

  SvaraRadera
 6. Nu har vi räknat färdigt för den här gången, va?
  Och hur man vrider och vänder på saken så är är och förblir sex just det - sex.
  Vilket åtminstone Bill Wyman har
  gillat.

  SvaraRadera