söndag, december 23, 2007

God Jul!

Skinkan är inte bara griljerad, den är numera också avsmakad. Jättegod! Granen, av vanlig svensk bondtyp, är riktigt fin. Men dammsugaren har faktiskt fått ledigt, mot bättre vetande.
Och är ni sötsugna så går mitt müsligodis på en kvart!
Smält 50 gr smör eller margarin. Rör i 0,5 dl sirap, 0,5 dl strösocker och en rågad matsked kakaopulver. Låt puttra ett par minuter.
Rör sedan i 3 dl müsli av valfri sort, klicka ut i knäckformar och låt svalna.

Passar även för vegetarianer, precis som min julgris här ovan!

Copyright Klimakteriehäxan

UPPDATERING: Nu har granen fått sin huvudvärkstablett också! Höll precis på att glömma det. Men jag hade bara Ipren, månntro det kan funka lika bra som magnecyl? Alvedon går inte, enligt experterna. Jag chansar!

6 kommentarer:

  1. Anonym10:43 em

    God Jul & Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. Anonym6:58 fm

    Tack för recepten, ska testa. Men tyvärr tog sockret slut i går kväll och all verksamheter stoppades =) Men vi hann göra Cheesecake, Lussekatter, fudge, kola och knäck.

    SvaraRadera
  3. Det samma till dig Nina!
    Då blir det en GOD jul hos dig, Anne-Maj! Härligt!

    SvaraRadera
  4. En riktigt GOD JUL till dig!

    SvaraRadera
  5. Anonym12:45 em

    Ha en skön och fin jul!
    Själv har jag dubbelfirande: maken fyller år idag (min egen "Jesus") så vi kör födelsedag till en timma före lunch och vid lunchdags tar svenskt julfirande tag i oss. Jäktigt men trevligt. A-l-l-a får presenter, t o m vovvarna :)

    Hoppas alla ni därute får ha det trevligt i helgen! Och helst tillsammans med de ni gillar bäst!

    Kulsprutan

    SvaraRadera
  6. Anonym10:09 em

    Müsli i smält mörkchoklad är också fint, inget snålande; läggs i bullformar, god fortsättning :)

    SvaraRadera