torsdag, december 10, 2009

När en dröm blir sann

Alla människor har väl drömmar.
Drömmar om en harmonisk familj, lycka, rikedom, hälsa, karriär, kanske Nobelpris eller åtminstone någon sorts ära och berömmelse som går till historien.
Men alla drömmar finns inte i den divisionen. Man kan drömma på betydligt lägre nivå också, fast ungefär lika intensivt.

Idag har en sådan dröm gått i uppfyllelse för min del.
Vi har aldrig hemma hos oss precis fightats om rätten att motionera dammsugaren, om ett nära umgänge med Ajax och mopp, om mattpiskning och badrumsskrubbning. Fast det är ju som det är: sådant som måste göras. Så vi har gjort det, om än lite halvhjärtat, lite för sällan och kanske inte heller tillräckligt noga för att få godkänt av petig expertis, om någon sådan dykt upp.

Men jag har drömt om att en dag komma hem till en städad lägenhet, en bostad där köksbänken blänker, där dammråttorna gått i fällan, där toaletten lyser vit och en försiktig aning av rengöringsmedel vilar i luften.
I dag har det hänt. Min dröm har gått i uppfyllelse. Här är städat, utan att jag lyft ett finger!

Det kallas hushållsnära tjänst, hälften av kostnaden är avdragsgill i deklarationen, den som varit här och städat hade reglerad lön, pensionsinbetalning och försäkring – ett alldeles riktigt, hederligt jobb, helt enkelt.
Dyrt? Tja, det beror på hur man ser det. Jag inser naturligtvis, att många inte kan undvara de där hundralapparna även om de skulle vilja.

Just i dag vill jag ändå påstå, att det i vårt fall handlar om väl använda pengar, en väldigt bra julklapp, även om den kom en aning tidigt.
Jag önskar redan att drömmen ska bli sann igen – och igen – och igen …

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Åh vad det låter härligt, Jag kan absolut sätta mig in i känslan.

  SvaraRadera
 2. Låter som en perfekt julklapp.
  Tål att tänka på!

  SvaraRadera
 3. Anonym8:14 fm

  Låter lyxigt!
  Tänk om man haft det så när barnen var små!
  Unna dig det igen och igen.

  SvaraRadera
 4. Anonym8:26 fm

  Det låter härligt. Och det är man värd - se bara hur glad du blev.
  Ska överväga detta...

  SvaraRadera
 5. Grattis, jag skaffade många barn i stället, minstningen är duktig på att skura toa och tvätta köksgolv ;)

  SvaraRadera
 6. Det ska jag önska mig i julklapp. Fast nu före jul har jag tänkt tvinga yngsta dottern att städa en av de dagarna hon är hemma. Hon kan när hon vill!

  SvaraRadera
 7. Det ska jag önska mig i julklapp. Fast nu före jul har jag tänkt tvinga yngsta dottern att städa en av de dagarna hon är hemma. Hon kan när hon vill!

  SvaraRadera
 8. Anonym1:27 em

  Det gäller att prioritera - och det verkar du ju ha gjort förnämligt i det här fallet. Ni får väl skippa foie gras-en på julbordet :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 9. Anonym3:03 em

  Hurra! En som pratar gott om hushållsnära tjänster!

  Jag funderar på att själv börja jobba med det. Jag gillar ju att ta i, kroppsarbete och glada kunder. Det är faktiskt jättekul att städa hos andra :-)

  SvaraRadera