söndag, december 20, 2009

Snöigt i veckans fönster


Snöigt är ordet. För omväxlings skull faller flingorna lite stillsamt mot marken, efter att mest ha färdats fort och på tvären i sur blåst i flera dagar.
Nu är det julkortsvackert, och egentligen ska man inte nöja sig med att stanna inne och bara titta ut, man ska ut och känna iskristallerna smälta mot kinden.
I mitt fönster är också den blommande orkidén snövit, passar bättre än en gul jag hade förr, en som envisades med att slå ut precis till jul och därmed inte alls smälte ihop med tomtar och glitter.
Fler snöiga fönster att titta ut igenom eller in i kommer du till om du klickar här.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Och jag fick samma idé... har fotat både från sovrumsfönstret och köksfönstret. Samt från ytterdörren.

  SvaraRadera
 2. Anonym3:40 em

  Å, vad fint. Jag älskar snön som faller och jag önskar att mina orkidéer kunde blomma de med, fast de vill inte det just nu.

  Det är bara att vänta :-)

  SvaraRadera
 3. Håller med dig att du borde gå ut och göra snöänglar istället för att sitta inne och beundra allt det vita.
  Här hos mig är för lite till sådant!
  trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Vackert, när det är utanför fönstret. Och du, du bor ju längs mitt vanliga promenadstråk. Jag vinkar nästa gång jag går förbi. :-)

  SvaraRadera
 5. Jag föredrar värmen innanför fönstret och njuter tillräckligt mycket av att bara se på snön utan att känna på den. Den är ju så kall, så kall.

  Undrar över orkidéers blomning: Blommar de alltid vid jul? Båda mina har precis slagit ut och jag trodde det var för att jag vattnat för lite. Mamma säger att de blommar bättre om man glömmer bort vattningen så det gör jag så ofta jag kan. Glömmer bort alltså. :)

  SvaraRadera
 6. Lite vatten är del av hemligheten, det är jag övertygad om. Mina får en miniskvätt en gång i veckan - och kanske en dusch en gång i halvåret eller så ...

  SvaraRadera