söndag, december 20, 2009

Dagens glada nyhet

Har man sett på maken - Dottern kommer hem redan ikväll, hem från exilen i det exotiska oljelandet Norge! Två dagar tidigare än aviserat! Härligt! Och jag törs gissa vad det blir till lunch i morgon för oss två: sushi ... vi hinner det innan vi går loss på skinkan och det där andra juliga ...

Vilket påminner mig om hur en gång, dagen före julafton, för ett antal år sedan, en lätt fisförnäm grannfru rynkade på näsan åt min shoppingvagn i vår gemensamma närbutik.

I vagnen hade jag lastat det nödvändigaste: sill, skinka, prinskorv, doppbulle, senap, julkorv, rödkål - ja, ni fattar.
Grannfrun hade inget av detta i sin korg. Och det i kombination med hennes föraktfulla min fick mig att fråga vad de åt på julafton i den familjen?
Döm om min förvåning när svaret var: sushi.

På julafton? Sushi är gott - men PÅ JULAFTON? Nej tack! Nästan vilken annan dag på året som helst, men den 24 december är sushifri zon. Och hör sen.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym12:40 em

  Men hummer är väl tillåtet, hoppas jag :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Anonym10:50 em

  Helt RÄTT ingen sushi. Så dä sa. Jul på Dig.Piperulle.läser Dig varje kväll.

  SvaraRadera
 3. Hummer är tillåtet - fast jag lutar mer åt skaldjurshållet när det handlar om årsskifte. Å andra sidan är det väl ALDRIG fel med en liten hummer ... :-D

  SvaraRadera
 4. Förresten - hej Piperulle! kul att ha dej här på besök! välkommen åter du också! (Kulsprutan vet sedan gammalt att hennes visiter är uppskattade)

  SvaraRadera
 5. Ja på julafton ska det vara julmat (=grönkål och skinka mm), på påskafton ägg och sill och på midsommar nypotatis, matjesill och jordgubbar. I övrigt är jag inte särskilt traditionsbunden.

  SvaraRadera
 6. Vår Umeå-son har också kommit hem, inte fel att alla sitter vid bordet på julafton, flera generationer, flickvänner och allt :)

  SvaraRadera