fredag, december 18, 2009

Citat om julens mat

"När någon frågar mig om alternativa rätter förstår jag ingenting. Julbord äter man ju bara någon gång om året och då vill man ha allt som hör julen till."

-Leif Mannerström, så kallad stjärnkock, pratar om julens lockande läckerheter. Den 22 december drar han sig undan för att fixa familjens julbord. Dock står hustrun för köttbullarna, vilket han berättade – eller snarare bekände – i en intervju i Expressen för en tid sedan. Till jul ska köttbullarna absolut vara hemrullade, påpekar Mannerström.
Mhm. Ska tänka på saken men lovar ingenting bestämt!
Samtidigt kan jag inte undanhålla er ytterligare en stjärnkock-information: Erik Lallerstedt har setts på Ikea. Han åt kyckling med pommes frites och bearnaisesås i restaurangen därstädes - detta har jag från vanligtvis välunderrättat håll!

5 kommentarer:

 1. Visst är det märkligt med folk som gnäller över julbord, jag kan äta det 30 dagar i sträck :)

  SvaraRadera
 2. Anonym2:54 em

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Jag hör till dem som inte äter en massa julbord innan jul på restaurang. Det familjen och jag lagar/bakar till jul är det som alla vill ha. Inte massor av olika sorter utan noga utvalt...alla har sina favoriter.

  Men som sagt en gång om året räcker.

  Har du något ledigt före jul eller jobbar du in i det sista?
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Rödbetssallad har jag alltid köpt färdig, så jag vet inte ens hur hemgjord smakar. Köttbullar fick jag i många år från mor/svärmor, men när de dog prövade jag färdiga - det var inte gott. Så det åbäkar jag mig och gör själv.

  Eftersom jag numera inte tål lök blir det ingen Janson. Jag tror inte maken märker det, det var bara han och jag som åt av den. Han kan få en tub bruna bönor istället... :) det brukar han aldrig få. (alltså han får köpa själv om han vill, men att handla ingår inte i hans värld)

  På tisdag ska jag nog förbereda lite - det brukar räcka. Hostan håller mig mestadels i soffan sen ett par dar.

  SvaraRadera
 5. Hannele - nej, förlåt, det kan du faktiskt inte!!!!!! du skulle bli spyfärdig redan dag fem!
  Londongirl - jag tror på din taktik. Fast blev oväntat bjuden på julbord på krogen, så det var också gott - hemma blir det minivariant!
  Bloggblad - så synd med löken! Jag gör Jansson men inte till julafton utan nån annan dag. Tycker det är jättegott. Hoppas du slutar hosta f ö.

  SvaraRadera