torsdag, december 31, 2009

2010 börjar kallt och vitt

Det blev inte bara en vit jul, det blev ett vitt nyår också. Ett kallt.
Stockholm förändrar utseende när minusgraderna gör entré och stannar kvar. Till och med cykelbuden faller till föga och har någonting på benen under tjänsteshortsen. Även de mest inbitna uteätarna stannar inomhus, på stolar och bord på trottoarerna ligger bara de billiga fleece-filtarna kvar, en aning frostnupna.

Folk som äger en päls är glada att använda den för värmens och vindtäthetens skull trots att det inte är politiskt korrekt - i går såg jag faktiskt en fläckig pälsjacka som såg alldeles äkta ut, bredvid alla våra djurmönstrade textilier.
Bilägarna/förarna får motion de förmodligen annars gärna undviker. Nu gäller det att skotta ut åket ur de numera gråsvarta drivorna, förstärkta av plogvallar. Rutorna är täckta av ett segt istäcke som kämpar emot i varje tag med skrapan.

På Strömmen är det trångt om saligheten eftersom Mälardalens samtliga svanpar ser ut att ha kommit dit. Änderna och sothönsen har också samlats för nyårsfirandet, alla hoppas de väl på smulor från de rika människornas bord.
Ett par kvarter bort har massor av bortplogad snö tippats i Nybroviken, som är brun och ser allmänt motbjudande ut. Men köerna till skärgårdsbåtarna är långa.

Vi kan alltså konstatera, att det nya decenniets första år börjar vitt och kallt.
Låt oss hoppas att det får en något grönare och varmare fortsättning framöver. Så här års får vi nöja oss med blommorna som finns inomhus - ja, vad tycks om min amarylliskruka, som till och med har en blyg blomma som slagit ut under kanten?
GOTT NYTT ÅR!

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Gott Nytt År!!!!

  SvaraRadera
 2. Anonym12:55 em

  Så fina foton! Och skrift också.

  Bra slut önskas!
  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år.
  Vi ses på nätet även nästa år.

  SvaraRadera
 4. Anonym1:29 em

  Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!!!

  SvaraRadera
 5. Fin Amaryllis som lite blygt tittar upp över krukkanten.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 6. Gott nytt år till dej också!

  Jag köpte amaryllislökar till halva priset i veckan och har planterat dem nu. Jag tänker alltså njuta av dessa vackra blomster länge i år. Eventuellt kommer jag i håg att ta in dem ur rabatten till hösten också så att jag kan njuta av dem igen till nästa jul.

  SvaraRadera
 7. Gott Nytt År till dig också.

  SvaraRadera