torsdag, december 17, 2009

I vitaste laget

Meteorologerna lovar en vit jul och (nästan) alla gläds åt det. För visst blir julen trevligare när snön lyser vit på taken, ungarna kan göra snögubbar och de där pulkorna och skidorna som ligger under granen faktiskt kommer till användning i stället för att samla källardamm i väntan på bättre tider/vintrar.

Lägg därtill att en massa muntra låtar inte längre kräver någon förklaring - nu hajar ju minsta småbarn texten "titta det snöar - allting vitt vitt vitt" eller "nu är det vinter och skidan den slinter". Den som vill köra vintermusik på engelska väljer kanske "Let It Snow" i stället. Faktum är att den texten är lite mer i linje med min sinnesstämning nu, när det snöar så energiskt att omgivningen är nästan ogenomträngligt mjölkvit med en dragning åt smutsgrått, eftersom inget ljus tar sig genom molntäcket.

Där finns iakttagelser som "the weather outside is frightful" och "it doesn't show signs of pausing" plus "How I'll hate going out in the storm!"
Men sedan slutar förstås varje vers i ett rätt gladlynt rop: "Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!"
Det är bara det att ska det fortsätta så här blir julen i vitaste laget.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Vi har klarat oss bra från snön. De få centimetrar som har landat här kan jag leva med.

  SvaraRadera
 2. Det var himla vackert att gå genom prästgårdsparken upp till kyrkan ikväll... det tar 10 min. Skolan går fackeltåg, men många föräldrar skjutsade dit sina barn: de ska väl inte behöva gå i det här ovädret!!!! VADÅ???? Tio minuters snöpromenad - de är ju BARN, och alla barn tycker om när det snöar mjuk snö och gatlamporna lyser upp det vita... plogad gångväg genom skog - skillnad om det var ute på bilvägen.

  Nu är det jullov på riktigt - jag har sjungit Stilla natt och Nu tändas två gånger.

  SvaraRadera
 3. I Sundsvall är det max fem cm snö och solen har lyst idag.

  SvaraRadera
 4. Här har solen lyst hela dagen och det är bara et tunt snötäcke på marken. Fast det är ruskigt kallt!

  SvaraRadera
 5. "Let i Snow" är en av mina absoluta julfavoriter... Som sång vill säga - inte irl just för ögonblicket.

  SvaraRadera
 6. Snö är härligt till jul och nyår, då får det vara hur mycket som helst.

  Igår visade en kollega till mig sin väckarklocka, den såg ut som en höna och låter tydligen så att den nästan väcker grannarna. Kom genast att tänka på dig när hon visade den.

  SvaraRadera
 7. Den låten tycker jag också om. Hur härligt det än är med en vit jul och vinter så finns det såna där "snöstormsdagar" som det var härom dagen och då är det skönt att se på allt väder inifrån soffhörnan.

  SvaraRadera
 8. Anonym2:31 em

  And I am still dreaming of a white Xmas - fast ditt foto var i vitaste laget. Det ser halt och kallt ut trots att det är otroligt vackert.
  Undrar om ni får så kallt att ungarnas tungor fryser fast om dom slickar på en utomhusmetallgrej :o)
  Det gjorde våra på 1950-talet.

  Värmande hälsningar
  Kulsprutan

  SvaraRadera