torsdag, december 03, 2009

Kolla kalsongerna!

Vi hör det hela tiden, talet om finanskris, världsomspännande ekonomisk nedgång, företagskrascher, allmän depression som inte verkar vilja ge med sig.
En person vars ord vägde oerhört tungt mycket länge är Alan Greenspan, f d riksbankschef i USA. När han kommenterade läget lyssnade alla, ingen verkade någonsin bevivla hans expertis.

Men nu har det visat
sig att han hade hjälp när han gjorde sina prognoser som kom att styra den ekonomiska politiken i hela västvärlden.
Greenspan kollade in kalsongerna.
Nej, han letade inte bromsspår vare sig i sina egna eller andras benkläder, riktigt så illa (och så likt kaffesumpstydning) var det inte.

Fast han kontrollerade hur försäljningen av kalsonger gick. Om det var stor omsättning i herrbutikernas kalsonghyllor var ekonomin på väg upp, och tvärtom - när färre handlade kallingar var framtiden dyster.

Intressant i sammanhanget
är också, att det inte fanns någon hjälp att få genom att granska kvinnors underklädesköp. Där ligger konsumtionen fast.
Vilket om inte annat väl kan anses bevisa, att tjejer vill vara hela och rena och fina under, alldeles oavsett konjunktur ...

Greenspan avgick för övrigt från sitt prestigefulla uppdrag 2006, så nu har han kanske fullt upp med att hålla koll på de egna kalsongerna.

Copyright Klimakteriehäxan

Kalsongerna har jag lånat hos www.rktextil.se där de säljs. Gratisreklam!!!

6 kommentarer:

 1. Vilket roligt inlägg! :)
  Först när jag såg bilden och började läsa trodde jag, till min fasa, att det var på väg att bli modernt med denna lite snålare modell, nu i kristider, men så var det ju inte som tur är. Att män är trendkänsliga för det ekonomiska läget tror jag stämmer. Detta gäller i högsta grad min sambo som för det mesta är mycket snål mot sig själv. Och vill jag att han ska ha snygga kalsonger, som inte bara är hela och rena, får jag köpa dem till honom.

  SvaraRadera
 2. Jag tror på goda tider för jag har precis införskaffat nya. Kanske för mycket info men jag ville bara lämna ett positivt besked inför framtiden. :-)

  SvaraRadera
 3. Men visst finns det nåt liknande om damernas kjollängd? Att de blir kortare vid högkonjunktur och längre vid lågd:o?

  Fast nu när man kan ha vilket som, vet jag inte om det stämmer...

  Och vad betyder i så fall minishorts utanpå strumpbyxor? (I mina ögon vet jag: brist på smak!)

  SvaraRadera
 4. Jag är helt övertygad om att flertalet kalsongkunder är kvinnor! Vill väl, precis som Bruno, ge ett hoppfullt tecken inför framtiden!
  Och visst är det som Bloggblad minns: depression=lång kjol, bara uppåt: kort kjol. Fast nu har det väl ruckats på en del.

  SvaraRadera
 5. Anonym12:17 em

  Tack för kul läsning!

  Apropå filsingar - har du sett de Persbrandtdesajnade? Och hans slogan?
  Inget fel på självförtroendet hos den mannen, minsann!

  Kulsprutan som önskar trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Det stämmer nog, kanske. Vi var unga och höll på bygga hus och sparade alla pengarna, köpte inga kvällstidningar och lagade även underkläder..

  SvaraRadera