måndag, oktober 03, 2011

Böcker pryder alltid ett hem

Böcker är vackert. Böcker fyller våra hyllor, ibland till den milda grad att volymerna travas lite hur som helst, ställs in i dubbla rader, trycks in fast utrymmet redan är slut. Så ser det ut hemma hos oss. Och trots trängseln köper vi ständigt nytt läsmaterial, mot bättre vetande. Böcker är roligt!

Men man kan säkerligen tycka att böcker är vackert utan att prompt vilja läsa en endaste en av dem. Det räcker kanske att se dem, snyggt ordnade med färgstämda ryggar, i enkla propra rader.
Det ni ser på bilden är den smått geniala lösningen för bokälskare som inte vill ha böcker på riktigt. Garanterat icke-dammsamlande, dessutom.

Tapeten - ja, det är en tapet - heter Library och kostar 300 kronor per kvadratmeter. Om du blir sugen så finns den att titta närmare på och köpa hos Mr Perswall (där jag lånat bilden). Och råkar du ha ett eget foto som du vill täcka dina väggar med går det också att ordna.

Ett litet aber med den här bokväggen är förstås, att medan en hylla med alldeles vanliga böcker innehåller massvis med samtalsämnen blir nog den djärva tapeten bara ett enda "conversation piece".
Men böcker pryder alltid ett hem. Och ett hem utan böcker är som en kropp utan själ, har det sagts.
Då kan man dessutom betänka att för tre hundralappar får du inte ihop en kvadratmeter böcker ens i det sunkigaste antikvariat ...

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. jag blir alltid så lugn i ett rum fullt med böcker, riktiga böcker, och har ingen plats knappt ens för tavlor :)

  SvaraRadera
 2. P.S.
  Kan man få en m² böcker för 300 kr??

  SvaraRadera
 3. Nä, det är ju det jag redan slagit fast - inte ens om du i st f att mäta ryggarna lägger ut dom sida vid sida, tror jag!

  SvaraRadera
 4. Anonym12:59 em

  Ett hem utan vare sig böcker eller blommor, är ett högst opersonligt hem

  SvaraRadera
 5. Snawitz - jag håller verkligen med. Och tänker inte satsa på den där tapeten. Gillar inte konstgjorda blommor heller.

  SvaraRadera
 6. sidenblommor har jag, tydligen hett inredningsdetalj

  SvaraRadera
 7. Min dotter som är ganska estetiskt lagd "feng shuiade" sin bokhylla och det blev något liknande. Jättefint! Jag skulle också vilja ha det så men maken vill ha ordning och reda = någon form av system så man kan hitta det man letar efter. I vår familj brottas ofta det estetiska med det praktiska. ;)

  SvaraRadera
 8. Jag törs erkänna att vi inte alls har många böcker. Jag lånar på bibblan, köper ytterst sällan riktiga böcker. Pocketböcker köper jag, men när de är utlästa ger jag bort dem.

  Vi har nästan bara fönster på nedervåningen, och snedtak här uppe. Dessutom flyttade vi så pass ofta tidigare i livet att kartongerna blev onödigt tunga. Då slutade jag att spara på böcker.

  Men ett par små hyllor finns det, och den som jag har i mitt sovrum är färgsorterad, påminner om tapeten. Vilsamt och snyggt. Dessutom har jag lättare att komma ihåg om en bok var röd eller vit eller svart än vad författaren heter - så jag hittar himla snabbt. I den hyllan finns bara såna böcker som jag läser flera gånger.

  SvaraRadera