onsdag, oktober 19, 2011

Häng med - på pippi nr 52

Det är inte så mycket härligt kvitter i träden så här om hösten. Stannfåglarna burrar upp sig i regnet, stretar tappert mot vinden. Sådan tur, då, att de finns i så många trevliga inomhusvarianter! Och då avser jag, det vet ni redan, inte de där som ska sitta i bur, med mat och städning och täcke till natten.

Se bara på mitt senaste förvärv i pippisvängen: fyra fåglar på en gren. Det fanns en gång en schlager: "För det satt i månens sken, två små fåglar på en gren ... å de kvittrade, å vi fnittrade, å vi kysstes i allén ..." Den dök oombedd upp i min hjärna när jag stod med fågelkrokarna i min hand (99 kronor på Åhléns, ifall du blev sugen). Nu är de här ju dubbelt så många, knäpptysta och framkallar knappast någon lust att pussas, men har man pippi på fåglar är de helt rätt ändå och får nummer 52 i den där samlingen jag aldrig startat.

Okänd design, men högst funktionell: bara att hänga dit en radda skojiga halsband, som annars låg i en låda och skräpade. Dessutom var det omöjligt att få tag i ett enda om det skulle användas, eftersom alla låg i en enda härva som mest påminde om en gryta full med kokt spaghetti.

Copyright Klimakteriehäxan

Nyfiken på hur en människa kan ha fler än femtio olika fåglar i sin närhet - och ändå ihärdigt vidhålla att det inte är en samling? Klicka på etiketten "pippi" här nedanför och du har svaret!

5 kommentarer:

 1. Anonym1:02 em

  Synd att jag inte visste om det i förra veckan. Åhléns som ligger så nära ibland.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 2. Så fint! Finns/fanns det bara pipiar, eller fanns det andra djur också? Tillexempel hästar?

  SvaraRadera
 3. Trevligt att ni gillar nummer 52!
  Malou, såg nog inte till några hästar. Men om jag ska införskaffa en fågelkrok till Kulsprutan (du får säga till) kan jag dubbelkolla!

  SvaraRadera