onsdag, oktober 26, 2011

Det är snurr på pippi nr 53!

Hon läser inte min blogg. Hon är inte ett skvatt intresserad av fåglar. Hon undviker sådant som andra tveklöst skulle kalla kitsch eller rent av skräp. Men hon har humor, min väninna som härom dagen förärade mig ett "änglaspel" som i stället för små trumpettutande keruber låter ett gäng knallrosa flamingofåglar snurra i värmen från det levande ljuset.

Visst vet ni att de där änglaspelen, som i vissa varianter också pinglar lite, blev en folkhemsk juldekoration någon gång efter andra världskriget? Det fanns tyska föregångare, men de svensktillverkade slog bättre. Vi hade en hemma, det minns jag bestämt, en som skulle putsas, eftersom den var gjord i mässing.

I dag har produktutvecklarna slagit till. Nu kan du få en massa saker att snurra i värmen från ljuslågan: rosor, födelsedagstårtor, grisar, fjärilar, storkar med en bebis i munnen. Designavdelningen måste ha haft riktigt roligt, gissar jag!
Själv fnittrade jag glatt när flamingodansen bröt ut - se där, pippi nummer 53!
Fast det är klart: för den som vill ligga lite mer i linje med traditionen kanske änglar ändå passar bäst, nu när det ändå drar ihop sig till mörkare tider.

Copyright Klimakteriehäxan

PS Har du kanske lite kritiska synpunkter på bilden? Ja hur gör man för att föreviga en sån märklig konstruktion? Men det syns i alla fall att det är snurr på fåglarna (allihop, även den på toppen som väl ändå blev nästan skarp?!) DS

9 kommentarer:

 1. Vi hade en med änglar när jag var liten. Det där pinglandet var så tröttsamt att man kunde bli tokig, så jag är förtjust över denna nya bingelibångelfria modell. Har köpt en med dinosaurier åt mina tjejer men är nog den som tycker bäst om den -- än så länge.

  SvaraRadera
 2. Gillar ditt uttryck, folkhemskt!:) Säger allt vad jag tycker om pinglande spel överlag. Vi hade också ett änglaspel i mässing som skulle putsas till lust och leda inför varje jul. Turligt nog så tappades änglar bort och så vidare. Tycker att flamingo"sextetten? -septetten är ett komiskt inslag, ett litet aha..ett litet omruskande i allt det änglalika. Vingar som vingar.:)

  Karin

  SvaraRadera
 3. Anonym10:29 fm

  Jättefin variant i härlig färg! Och fint foto med fläng i.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Miss G - alla onödiga ljud tröttnar man på!
  Hannele - det visste jag väl!!!
  Pettas - septett, absolut.
  Kulsprutan - du kanske måste investera i en? med födelsedagstårtor eller nåt?

  SvaraRadera
 5. Anonym1:08 em

  Till dej eller mej? :o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 6. Undra sa flundran om det finns ett spel med rosa elefanter att titta på när man inte vill dricka men ändå få ut "effekten", eller vad jag ska kalla det.

  Vi hade, så klart, ett ängla spel hemma. Minns att det var en bild av ett barn på kartongen, ett barn som tittade så himla (!) drömskt på de där änglarna som snurrade runt runt och pinglade på klockorna.

  SvaraRadera
 7. vonkis: Den hade vi med! Med drömska ungen på! Trots sitt enerverande pingel hade den i alla fall bra fjutt på snurret. Där ligger de nya diskreta snurrspelen i lä, faktiskt.

  SvaraRadera
 8. Miss Gilette
  Där ser man!
  Visst är de nya spelen lite tama i snurrandet. Tillverkarna får ta och kräma upp dem lite.

  SvaraRadera