tisdag, oktober 04, 2011

Tisdagstema: HEMMA HOS

Välkommen hem! För i dag är tisdagstemat HEMMA HOS. Som gjort för mysiga interiörer, favoritvrår, bekvämaste möbeln eller vackraste fönstersmygen.

Den interiör som ni ser här på bilden är förvisso inte hämtad hemma hos mig, men däremot ser ni en bit av Axel Munthes hem San Michele på Capri. Mysighetsfaktorn kan diskuteras. Men detta lär i alla fall vara ett av de bord han använde som arbetsplats - kanske satt han i den här stolen och skrev "Boken om San Michele", ett av de verk av en svensk författare som lästs av flest människor runt om i världen. Och nej, det är inte en laptop som ligger där på bordet, även om det vid en hastig blick ser så ut ...

Den nedre bilden är förstås sovrummet. Fast det sägs att Munthe själv inte tillbringade så många nätter i huset. Hur som helst är det en imponerande gavel på dubbelsängen. Kanske en källa till inspiration om du är din egen (lyckas) smed? Tänder du inte på metallslöjd kan du kanske knacka till en liten marmorpiedestal. Eller åtminstone mura in en gubbe i väggen. John Blund, förslagsvis?

(Råkar du vara mer nyfiken på vad man kan hitta hemma hos mig än på hur det ser ut i Villa San Michele kan du alltid klicka på etiketten "pippi" som du hittar ute i vänsterspalten, där alla ämnesetiketter listas i bokstavsordning. Idel detaljer hemma hos mig!)

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Kul att se detta hem =) Det är ju alltid kul att besökas andras hem dels för inspiration dels för att se hur andra upplever som "fint". =)

  SvaraRadera
 2. Där har jag varit, hans trädgård, hela det yttre var rätt fascinerande också.

  SvaraRadera
 3. Det var spännande, hade inte hört talas om honom, men nu har en bok till hamnat på "att läsa" listan.
  Som tack för det tipset,, titta in på Jul-Blogg, du kan enkelt vinna en påse specialblandat te där. Men gör det före 12,00 i morgon.
  http://julblogg.wordpress.com/2011/10/01/tavlings-dags/

  SvaraRadera