lördag, februari 20, 2016

Lördagscitat som glädjer många

"Det fanns en svacka i försäljningen mellan 2006 och 2013 men nu ser branschen ut att ha återhämtat sig och den totala bokförsäljningen ökade under 2015."

-Det handlar om bokköp i Sverige och jag hittade det i dagens Dagens Nyheter. Ett riktigt glädjande budskap som jag gärna återger! OK, denna mening blir knappast ett bevingat ord med lång livslängd, men håll med om att det är ett positivt besked!
Tänk att det finns så mycket och så många man kan tycka är värda att citera!
Så många och så mycket faktiskt, att det blivit en hel serie i en rad bloggar under samlingsnamnet Lördagstema: Citat hos Marie i Skrifvarstugan, i dag med inlägg i omgång nummer 31. Nedan finner du länkar till deltagande bloggar. Och klickar du på min etikett "citat" hittar du över 200 andra klokskaper och finurligheter som jag har fastnat för!

1. BIRGITTA AHL  6. llh  11. Life by ScienceHelena  
2. Ulla Laiho  7. Ulrika Landin  12. Kolonilotta  
3. Dagny  8. Anki  13. BP  
4. Meta  9. Eva Trillian  14. Paula i pörtet  
5. Marit Johansson  10. Klimakteriehäxan  

13 kommentarer:

 1. Livet skulle vara tråkigt utan böcker...

  SvaraRadera
 2. En bok är ju ändå alltid en bok ... och den ska läsas som en bok med sidor som vänds och doftar. Att läsa på en läsplatta ger inte samma känsla - ja, så tycker jag i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. :) Goda nyheter! Tack för det citatet!

  SvaraRadera
 4. Jag läste det.
  Jag är periodare då det gäller läsning. Då kan det bli fem böcker på raken och sedan kan det gå långa tider och läslusten infinner sig inte. / Britt

  SvaraRadera
 5. Jag är absolut en av de som har höjt upp den statistiken :D

  SvaraRadera
 6. Trevlig statistik och citat. Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
 7. Härligt med att det ännu finns folk som är lite vettiga. Vad skulle vi göra utan böcker, ingen skulle kunna lära sig läsa annars..
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Det var en rolig statistik att läsa.
  Underbart!
  Ha en fortsatt fin kväll.

  SvaraRadera
 9. Ja jag såg också nyheten och gläds åt den! 2-3 procent hade försäljningen ökat vill jag minnas, en läsande människa är en tänkande människa!

  SvaraRadera
 10. Eftersom jag själv jobbat på ett förlag som ger ut fackböcker så vet jag precis vad du menar. 2015 var förlagsdelen på mitt jobb den som hade ökat mest i försäljning. Så himla glädjande måste jag säga.

  Har inte blivit en e-boksläsare än. Å tror inte att jag någonsin blir en heller. En riktig bok ska det vara för min del, så enkelt är det. Å under 2014-2015 kan jag med stolthet konstatera att ja väsentligt bidragit till den ökade försäljningen:-)

  SvaraRadera
 11. Läser bara böcker som jag kan hålla i handen eller lägga framför mig på bordet. Även hos oss i lilla Söderköping var det en artikel idag om att en av Sveriges äldsta bokhandlar hade ökat sin omsättning. Jag själv har däremot avgett ett löfte att inte inhandla mer böcker - hemmet svämmar över av böcker och bokhyllor och jag har väldigt svårt att slänga en bok. Så alla blir kvar - även gamla kursböcker från 50-talet. Får se om löftet håller över bokrean?
  Ingrid

  SvaraRadera
 12. Låter positivt om bokförsäljningen. Hoppas den fortsätter uppåt. En bok är en bok i alla fall.

  Önskar dig en riktigt bra söndag !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 13. Ja visst var det statistik att glädjas över, väl värd att citera.
  Svar: tack för ett stort smil med anledning av malicens "Packad och glad"! Vem skulle inte ha velat vara med och och göra resereportage från långtbortistan :)
  Och tack för länkar till oss citatmaskiner ;)

  SvaraRadera