torsdag, februari 11, 2016

Sven-Ingvars i mitt hjärta!

Äras den som äras bör.
Helt rätt att Sven-Ingvars, som första dansband, nu kommer in i Swedish Music Hall of Fame. Det sammanfaller med gruppens 60-årsdag, även om det nu bara är Sven-Erik Magnusson själv som återstår av ursprungsgänget från Slottsbron 1956. Sven-Ingvars är helt enkelt det största som hänt Slottsbron!

Nog vet jag att många fnyser åt "sorten", rynkar på näsan åt folkligheten  men det säger mer om dem än om paraden av hitlåtar, med texter av vitt skilda författare, från Thore Skogman och Owe Thörnquist till Gustaf Fröding, Niklas Strömstedt, Lasse Berghagen och Dan Hylander. Det har svängt, det har fått det att rycka i benen, det har fått många mungipor att bestämt peka uppåt, det har inspirerat till puss och kram.

Grattis till Hall of Fame, grattis på 60-årsdagen, kära Sven-Ingvars!
Äras den som äras bör!

Och här kommer steg två i den lilla raketen: jag hyllar Sven-Ingvars också i krönikeform, på News55.
"Måste man vara någon sorts nörd för att gilla Sven-Ingvars? Nej. Absolut inte. Gruppens fans är väl spridda i olika samhälls- och åldersskikt. Möjligen kan det underlätta om man är värmlänning. För har man fått Sven-Ingvars med modersmjölken (nästan) sitter det kvar. Och nu har de funnits i inte mindre än sextio år! Lagom till jubiléet väljs också gruppen in i Swedish Music Hall of Fame, som första dansband dessutom. Det var både på tiden och välförtjänt!" /.../
Läs hela texten här, sprid gärna på sociala medier, kommentera!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Och det där gänget är SÅ väl värda uppmärksamheten!

    SvaraRadera
  2. vii kördenförbi alla (?) värmlänska orter nyss :)

    SvaraRadera
  3. Hannele -n inte riktigt alla väl ???? för då måste ni ha kört i många krokar ... det finns ju rätt många! :-D

    SvaraRadera