torsdag, februari 18, 2016

Torsdag är en TBT-dag

Först i dag har det gått upp för mig vad det där uttrycket "Throwback Thursday", ofta förkortat TBT, betyder.

Det är ännu en företeelse som kommit till tack vare (eller möjligen på grund av) vårt intresse för och aktiviteter i sociala medier på nätet. Jag har hört förkortningen förr utan att fundera närmare på saken, men vid lite koll visar det sig att TBT har existerat i åtminstone fem år  och det är ju en lång tid i internetsammanhang.

Allt går ut på att man ska publicera en bild på sig själv, ett foto som är från en annan tid, minst tio år tillbaka helst.
Jag klickar runt i mina bildfiler på jakt efter något jag kan dela med mig av. Men många av de där gamla fotografierna är ju inte inscannade, och det komplicerar jakten.

Fotot jag hittar är verkligen från en svunnen tid, mer än tjugo år och antagligen ungefär lika många kilon sedan. Fast sjön finns kvar och jag badar gärna i den fortfarande, bara det blir sommar igen. Man tänker gärna på det en dag som denna när vinter gjort sitt återtåg och de små tappra lökväxterna hukar under nytt snötäcke.

Fast någon TBT-vana tror jag inte att jag tänker lägga mig till med. En gång kan nog räcka. Nu vet jag ju i alla fall vad uttrycket betyder!

Copyright Klimakteriehäxan (men Maken höll i kameran)

2 kommentarer:

  1. Det var tider det. Även jag hade mer midja då. Fin bild. / Britt

    SvaraRadera