fredag, juli 15, 2016

Bättre än väntat


Jag tillhör inte Alex Schulmans fan club. Tycker faktiskt att mycket av det han gör är outhärdligt. Så stod jag där framför ett reaställ med cd-böcker och en av dem, superbillig, var hans "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött".

Vackert omslag som föll mig i smaken. Bra titel, trots längden, tyckte jag, som också mindes att jag läst om att den handlar om hur han träffade sin nuvarande/senaste fru.

Gjorde slag i saken (det handlade ju om en struntsumma) och klämde in skivorna, en efter en, i bilens cd-spelare. Och blev faktiskt positivt överraskad, även om det inte är en bok jag anser att alla måste läsa. Det är det inte.

Men eftersom denna veckas bokbloggsjerka består av följande frågor så passar den ändå in:
Har du halvt om halvt längtat ihjäl dig efter en bok som till syvende och sist inte alls höll måttet? Vilken i så fall? Eller omvänt, finns det en bok som du var tveksam till men som senare skulle visa sig överträffa alla dina förväntningar?

Den överträffade definitivt mina förväntningar, men de var förstås väldigt låga. Sedan visade det sig ju att den vackra titelfrasen är ett lån från Tomas Tranströmer ... (vilket Schulman redovisar, det ska i rättvisans namn sägas).

Fast böcker jag längtat efter? Nej, den listan är obefintlig. Det finns ju redan så många som jag aldrig kommer att hinna läsa ...

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Schulmans bok har jag nog aldrig ens sett tidigare. Men visst är det kul när man inte har några förväntningar och boken visar sig vara riktigt bra.

  SvaraRadera
 2. tyckte om Alex bok också.

  SvaraRadera
 3. nä, Alex Schulman är verkligen ingen favorit och det är tveksamt om jag köpt hans bok även om den var billig.

  SvaraRadera
 4. Har extremt svårt för Schulman, så kommer inte leta efter den trots din härliga redogörelse :)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar inte Alex Schulman, så jag har svårt att tänka mig att jag skulle läsa en bok han har skrivit. Men bra att andra kan tycka något annat.

  SvaraRadera
 6. Konstaterar att vi är många som inte ingår i fanklubben! Hans andra böcker tänker jag inte ge mig på. Som jag skrivit i inledningen till bloggposten finner jag det mesta han gör outhärdligt ....

  SvaraRadera
 7. Njae.. han tillhör väl inte favoriterna men jag vet egentligen för lite om honom för att uttrycka mig rättvist. Det lilla jag vet om honom så är han så oerhört provocerande - bara för att vara just provocerande.

  Men jag har hört talas om boken och jag tycker att titeln (om än lånad) och ämnet låter lockande. Men lite mer åt vem vill vara gift med honom.

  Förlåt, det var absolut inte meningen med att låta eller vara elak.

  SvaraRadera
 8. Jag läste boken mest för att se om den var lika odräglig som jag tyckte att han själv var (för några år sen) och jag blev förvånad. Jag gillade boken!

  SvaraRadera
 9. Känner också att jag inte hör till Schulmans fanclub och titeln på boken jagar snarare bort mig :)

  SvaraRadera
 10. Bloggblad - vi reagerade lika!
  Monika - jag kan iofs förstå din reaktion, också. Långa titlar är ofta avskräckande.

  SvaraRadera
 11. Alec Schulman har jag lite svårt för, inte läst något och det är tveksamt om jag kommer att göra det. Men kul när böcker blir en positiv överraskning. :)

  SvaraRadera
 12. Nu döpte jag eller rättare sagt paddan om honom också.... Alex Schulman ska det förstås vara. ;)

  SvaraRadera
 13. Känner inte till boken. Men är ju heller ingen fan av Alex Schulman förstås. ;)

  SvaraRadera
 14. Den boken har jag faktiskt läst och tyckte bra om den .

  SvaraRadera