tisdag, juli 19, 2016

Tisdagstema LANTLIG

Ordet LANTLIG används ibland som något nedsättande. Så fånigt! Men det kan vara så mycket, så många olika saker som förtjänar etiketten.

Min bild som är bidraget till veckans tisdagstema  du hittar fler exempel den här vägen  är tagen i utkanten av värmländska Arvika och har en rad beståndsdelar som gör att jag tycker att den passar perfekt: faluröda väggar, inte mindre än tre rejäla skottkärror, frodigt grönt gräs, täta trädkronor som fångar vindens sus, prydligt staplad ved och fantasifulla dörrhandtag hämtade direkt ur naturen! Sammantaget rena idyllen, men den visar också att här måste man jobba.

Det är med andra ord en rad typiska faktorer som vi haft och fortfarande har nära till i Barndomslandet. En detalj i den här lantliga idyllen syns dock inte på foto. Över nejden hörs ett pratprogram, direktsänt i radio. I norsk radio! Det är inte långt till grannlandet.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Vilken fin gammal skottkärra, dom är tunga att hantera men ack så stabila. Visst är det lantligt hos dig, oavsett om det pratas norska eller värmländska! Bor själv bara en mil från Värmlandsgränsen..

  SvaraRadera
 2. Paula - en stadig skottkärra ska inte föraktas ...!

  SvaraRadera
 3. i skottkärran skulle jag plantera blommor

  SvaraRadera
 4. Hannele - ja i en av tre borde man kunna göra det ...

  SvaraRadera
 5. Ja, det är sant. Eller i alla fall lantis! Det är lite negativt även om jag är väldigt stolt över att vara en lantis! Lantligt är lite modernt också! Fin bild!

  SvaraRadera