lördag, juli 09, 2016

CITAT om en ständig sommarplåga

"Det är helt sant att vissa är mer uppvaktade av myggen än andra. För att undvika att bli biten av mygg brukar experter rekommendera kläder, myggnät och myggmedel. En ytterligare rekommendation skulle vara att ständigt umgås med storväxta, gravida och alkoholdrickande motionärer. Då kommer myggen förmodligen att vara helt ointresserade av dig."

-Emma Frans, forskare i psykiatri och epidemiologi, gästspelar som vetenskaplig expert i Svenska Dagbladets spalter. I dag ägnar hon sig åt den ständigt återkommande myggplågan. Men plågas alla lika? Nej, menar hon, och pekar på faktorer som gör människor extra lockande, ja nästan oemotståndliga, för myggorna. Stämmer det? Vet inte. Mig har mygg alltid gillat, oavsett vad jag vägt, oavsett graviditet. Och jag har aldrig druckit alkohol i samband med motionspass. Tänker heller inte försöka, så ivrig att ta reda på den absoluta sanningen om mygg och mänsklig attraktion är jag inte!
Tyvärr är inte artikeln fri på nätet. Men andra kloka, roliga, intressanta citat ingår förstås i lördagstemat som du har vägen till här!

4 kommentarer:

 1. inte ens myggorna gillar mej...

  SvaraRadera
 2. Ingen bra kombination där med att vara alkoholdrickande gravid...

  Min mamma är inte storväxt, har inte varit gravid på över 40 år, dricker måttligt och jag skulle inte kalla henne för motionär. Myggen älskar henne. Myggen älskar även mannen min så jag slipper dem! Perfekt! Ja, för mig i alla fall.

  Tror i alla fall att det har något med blodet att göra. Jag är säkert sur(-are) eller något sådant.

  SvaraRadera
 3. Minns hur alla myggor högg Dottern när vi var i Grekland. Vilsamt för mig, men vi bytte hotell - hon hade grymt många bett på hela kroppen, det var helt galet! Då kunde inte mamma/jag glädjas åt att jag slapp ... och hon var liten, nykter och långt ifrån könsmogen ... så det beror definitivt på olika saker.

  SvaraRadera
 4. Haha ... dessa experter :) Jag gillas inte av myggorna om jag har någon med mig, men är jag ensam så slipper jag inte undan.

  SvaraRadera