onsdag, juli 20, 2016

Ett ord för dagen (1)


FRILUFTSKJOL

-Så gott som dagligen stöter jag på ett eller flera ord som får mina ögonbryn att skjuta upp en bit i pannan. Räkna med att du som läser min blogg får ta del av fler framöver! Kanske händer det något också med dina ögonbryn? Eller är du möjligen redan lycklig ägare till en friluftskjol? Hur använder du den? Hur kom du på att du behövde en? Bör jag vara avundsjuk, jag som (såvitt jag vet) ingen har?

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. finns ju sån där värmande kjol som man tar på sig efter skidåkning. ovanpå.

  SvaraRadera
 2. Där luften kan cirkulera fritt?
  Fast det stämmer inte in på den bild jag hittade på en: http://www.kläderochskor.se/billiga-online/the-north-face-get-on-board-dam-frilufts-kjol-gra-4-the-northface-klader/ visserligen är det en Frilufts kjol (grå), men vi får väl vara glada att den inte kallades "fri lufts kjol"
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Om man tar på sig en kjol och lever friluftsliv borde det vara en friluftskjol :) Mysig bild i förra inlägget. Hoppas du har en skön sommar!

  SvaraRadera
 4. Hannele - täckkjol, visst.
  Margaretha - kjolen du hittade är ju rätt snygg men inget att plocka bär och svamp i i alla fall, myggen har fritt fram!
  Mia - tror du har hittat rätt förklaring! Vilket inte hindrar att man kan få le lite åt den uppfinningsrike som "gjort" ordet!

  SvaraRadera