torsdag, juni 22, 2017

För trögt för att läsas till slut

Vad gör du när du råkar ut för en trögläst bok?
Se där ännu en helgfråga från Mia, för bokbloggare att besvara.

Jo det ska jag berätta! Förr i världen gav jag aldrig upp, med tre undantag: "Selambs" av Sigfrid Siwertz stod jag inte ut med för att folk var så himla elaka mot varandra. Och så har vi den av majoriteten bokläsare tokhyllade "Moment 22" av Joseph Heller. Den orkade jag inte heller igenom, eftersom jag inte tålde Yossarian. Vilket jag tydligen är rätt ensam om. Dessutom lade jag ifrån mig Günter Grass "Blecktrumman" när ålarna kalasade på hästliket. Alltför äckligt.

För generellt sett läste jag alltid ut boken, till sista sidan. Den skulle kanske bli bättre mot slutet?
I dag är läget ett annat. Jag har fattat att livet är alldeles för kort, jag kommer inte att hinna läsa mer än en bråkdel av alla världens fantastiska böcker. Så, kära författare, fångar ni inte in mig ganska så snabbt är det ajöss!

Några riktigt tröglästa saker har jag fått tvinga mig igenom för jobbets skull. Det tror jag var anledningen till att jag drabbades av en total och rätt långvarig läströtthet, som turligt nog är över nu.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. jag tröttnar inte på nåt... glad midsommar! ❤️

  SvaraRadera
 2. en får välja sina strider. Selambs gillade jag, men inte Mälarpirater. Blecktrumman gillade jag inte. trevlig midsommar

  SvaraRadera
 3. Håller med! För mig gäller typ 100 sidor, är det då fortfarande trögt och ointressant, eller något annat besvärligt, då ger jag oftast upp. Finns verkligen massor av annat bra oläst som lockar istället.
  Trevlig midsommar! :)

  SvaraRadera
 4. Moment 22 var stundvis seg, men jag tog mig igenom den eftersom den ingick i en utmaning.

  SvaraRadera
 5. Jag har också insett att jag inte kommer att hinna läsa alla bra böcker, men det är oavsett om jag lägger undan de som inte är kanonbra redan från start, så jag läser dem också :)

  SvaraRadera
 6. Läste också ut alla böcker som jag påbörjade förut, men numera så lägger jag inte tid i onödan på böcker som inte funkar. Tiden är för kort för det och det råder ju ingen större brist på böcker en vill läsa ;)

  SvaraRadera
 7. Jag tror jag måste bli bättre på att lägga bort böcker för evigt, men tänk om man hade gillat andra halvan av boken.. Det är inte alltid lätt att veta vad som är rätt och fel!

  SvaraRadera
 8. Jag har blivit bättre på att lägga bort böcker som inte tilltalar mig.

  SvaraRadera
 9. Jag har ett gäng böcker som står i bokhyllan med bokmärken ungefär en tredjedel in ...

  SvaraRadera
 10. Förr kunde inte jag heller lägga ifrån mig en bok utan läste alltid allt. Numera har jag lärt mig att lägga bort en bok som helt enkelt inte funkar för mig.

  SvaraRadera