tisdag, juni 06, 2017

Med flaggan i topp!


Det blåser småspik nästan jämnt nu för tiden. I alla fall känns det så. Men när vi äntligen, för första gången på drygt fyra år, får upp flaggan i Barndomslandet hänger den som en snorloska längs med flaggstången. Inte mycket att stoltsera med en nationaldag, eller hur, även om den är i topp?

Fast så lätt får man självklart inte ge upp. Så ungefär tjugonde gången jag knäpper finns vindpusten där, den blågula duken fladdrar till och jag får en bild som faktiskt passar den 6 juni.
Den här dagen har jag ofta arbetat med tv-sändningen från Skansen, och det har för all del haft sina poänger, men jag saknar det inte.

Jo en sak kan jag känna viss längtan efter: om man jobbar med det där programmet blir man faktiskt inbjuden till Slottet på buffé efteråt, även om det är svårt att hinna dit innan insläppet stängs. Men det är värt att pinna på, för den lax och den jordgubbstårta som serveras är ingenting mindre än delikat!

UPPDATERING: Ordningen är återställd. Det blåser rätt ordentligt.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. den här familjen brukar spela både 17 maj och 6 juni - och gästspelat för kungen ett par gånger.

  SvaraRadera
 2. Då är det väl "Flamma stolt" som gäller i dag, Hannele?

  SvaraRadera
 3. (grannen spelade nationalsången för mej :)

  SvaraRadera
 4. Det gick rykten om att vi föräldrar till pojkar i Arméns musikkår skulle bli bjudna på te med/hos kungen... men nåt sånt var det inte. Dock god militärmat i kasern :)

  SvaraRadera