torsdag, juni 15, 2017

Tröttsam sommar

Dags igen för årets mest uppblåsta evenemang (i konkurrens med Almedalsveckan). Listan på årets sommarpratare har kommit, med blomsterkransar och hela kittet.

Det är länge sedan som jag tillhörde den trogna lyssnarskaran. För få överraskningar, för många tradiga barndomsskildringar och för mycket politisk korrekthet, för få inslag av humor och livsglädje. Likväl skummar jag listan för att kolla om det trots allt kan finnas något att se fram emot, sitter man i bilen på en svensk sommarväg kan det ju ändå funka.

Ser direkt att jag väljer bort stafettens startman liksom damen med sista sträckan. Men kanske vill jag kolla in Johan Hakelius, han kan eventuellt överraska. Det gäller också Sven Melander. Malin Persson Giolito kan jag tänka mig, förutsatt att hon reder ut sin relation till författarkollegan och tillika pappan, Leif GW.

Sveriges och kanske världens äldsta bloggare Dagny Karlsson, 104, kan komma med som mest originell. Och Magda Gad, en journalist som sett och rapporterat om mer än de flesta ens kan drömma om att uppleva –  inklusive många obehagliga skeenden.

Det blir fem, av nästan sextio. Och då garanterar jag inte att det ens blir så många. Fast det kan också bli någon annan, av en slump.
Sommar, sommar, sommar, det är dans i Folkets Park ... ja kanske är det dit man borde gå för att högtidlighålla årstiden, som i sin radioversion med åren blivit tämligen tröttsam?!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Håkan Hagelius vill jag inte missa, när blir din tur? Vi äter lunch på balkongen kl 13 med iPad

  SvaraRadera
 2. Johan Hakelius böcker gillar jag, läser inte "hans" tidningar

  SvaraRadera
 3. Anonym1:14 em

  Jag är rätt säker på att vinnaren i den konkurrensen är Almedalsveckan, men jag förstår hur du tänker. Apropå uppblåst. Måste även Allsången vara så uppblåst med en presentation över sommarens artister. Hur många bryr sig så att de måste presenteras så stort? Jo, många tittar på programmet, men det räcker att kika samma dag och se om det verkar vara några intressanta medverkande. Att sen kvällspressen gör soppa på en spik vecka ut och vecka in är bara tröttsamt. Almedalsveckan ska vi inte prata om. Ändå lite heder till statsministern som avstår i år detta spektakel för inbördes beundran (med inbördes får ändå journalisterna ingå). Vem granskar hur mycket skattepengar som läggs på detta till vilken nytta?

  Jag kommer att lyssna intresserat på några av sommarvärdarna. Sven och Dagny får mina öron. Bland andra.

  Trevlig sommar från Karlstad!
  /Torbjörn K

  SvaraRadera