fredag, juni 09, 2017

Kläm ihop knäna – i Madrid till att börja med!

Vi har alla upplevt det: oönskad kroppskontakt med en vilt främmande karl som sitter på buss, tåg eller t-bana och ogenerat inkräktar på sin grannes benutrymme genom att släppa iväg knäna åt var sitt håll. Man gnuggar ben mot ben, högst ofrivilligt.
Foto SVT

Det har fått ett eget namn, det där fenomenet: manspreading. I Sverige har en rad män framträtt i teve och, med rätta, fått utstå både spott och spe för att ha knäna så långt isär att en Volkswagen skulle kunna parkeras mellan dem. Patrik Sjöberg är en, Daniel Nannskog (bilden) en annan, Lasse Anrell ännu en. Och Zlatan ...

Företeelsen har orsakat internationell irritation. "Mujeres en lucha y madres estresadas" (ung. Kämpande kvinnor och stressade mammor) i Spanien bestämde sig för att ta upp kampen om (också det fysiska) utrymmet. Det gav resultat.
För även om pikarna knappast fått herrarna att maka åt sig får de nu faktiskt ta och skärpa sig, i alla fall om de tänker besöka Madrid.


Där finns förbudsskylten nu, uppklistrad i bussarna, och mycket tyder på att förbudet kommer att införas på fler ställen i Spanien, även om en och annan manlig kommentator ironiserat över alltihop och påpekat att även kvinnor kan vifta med knäna i onödan, i alla fall om de har långbyxor. Nåja, de får väl i så fall också rätta sig efter förbudet.

Importera gärna skylten till Sverige!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. HAHAHA!

  Eller som vi säger här i Spanien: JAJAJA!

  SvaraRadera
 2. Emma - JAJAJA kan ju i sammanhanget uttalas både på spanska och svenska! :-D

  SvaraRadera
 3. Utmärkt skylt! Fast jag undrar om inte karlarna har börjat fatta efter alla skriverier. Jag tycker de sitter snällt på tunnelbanan med benen ganska väl tillsammans när jag åker ibland.
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. (jag tycker inte om små väskor heller som fått en egen sittplats...)

  SvaraRadera