fredag, juni 30, 2017

Om böcker på bloggen, FB eller Insta?

Att bloggandet är mindre populärt än för några år sedan, det anser jag vara helt klart. Mia, som brukar spotta ur sig en helgfråga på torsdagarna skriver denna gång så här:
Det har varit lite snack i veckan om bokbloggens död och om andra sociala medier tagit över. Jag har inte riktigt haft tid att läsa allt men funderade lite på om alla är med i  något av alla sociala medier. Har ni Instagram eller Facebook? Vilket föredrar ni? Eller har ni något annat?

Tja, att dödförklara något kräver ett rejält underlag. Jag tror inte att någon sorts blogg är död, inte än. Men i avtagande, ja.
Visst har jag Facebook, men där skriver jag inte särskilt mycket mer än korta inlägg och en och annan bild brukar det också bli. Inte om böcker, dock.

Instagram har jag också, sen flera år. Oanvänt konto. Råkade härom dagen av misstag lägga ut en bild, den första någonsin. En bild från badstranden, helt ointressant, med sned horisont dessutom. Fick löjligt många "likes" på denna skitbild, vilken debut!

Sedan har jag tittat lite mer på Instagram och det har inte fått särskilt mycket bättre resultat. Måste nog be någon ge mig ett par lektioner. Fast att jag ska använda Insta till att berätta vad jag läser eller har läst, exempelvis, det tror jag inte alls på. Låter min blogg leva ett tag till, och hoppas att åtminstone några läsare återkommer, sommar eller ej!

Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. min bokblogg passar bra till böcker - alla foton är mina egna!

  SvaraRadera
 2. Jag använder både instagram och bloggen för att visa och skriva om böcker :) Det händer mer sällan att jag lägger upp någonting privat.

  SvaraRadera
 3. Anna - jag försöker vara personlig, men inte privat. Har nån sorts ambition att den som ägnar nån minut åt min blogg ska ha något att läsa, kanske kan jag väcka en tanke eller få ett leende att födas. Men skulle jag gräla med en familjemedlem får bloggläsaren inget veta ... däremot berättar jag gärna om bra saker jag sett, läst eller "ramlat på".
  Bokbloggare jag hoppar runt hos ger mig tips om läsning, så enkelt är det.

  SvaraRadera
 4. Jag använder Instagram som ett komplement till bloggen. Mestadels. Det finns ju så många bokälskare som inte bokbloggar. Det dyker dock upp lite annat där ibland också :)

  SvaraRadera
 5. Jo, jag tänker väl att bloggarna får finnas kvar länge!

  SvaraRadera
 6. Min blogg får också leva vidare.

  SvaraRadera
 7. Jag har ett oanvänt konto på Twitter men har inte Instagram alls. Har nog med min blogg - jag har den ju mycket för att dokumentera och en del bara för att jag gillar att skriva och dela med mig. En gång lärare, alltid lärare, som min käre make alltid säger.
  Ingrid

  SvaraRadera
 8. Ja, skulle jag någonsin skaffa Instagram skulle jag nog behöva någon som guidar mig...

  SvaraRadera
 9. Jag gillar Instagram och lägger mest ut bilder på böcker och mina katter.

  SvaraRadera
 10. Instagram har jag noll koll på. Men skriva bokblogg är ju kul, så hoppas förstås på en viss överlevnad vad gäller det. ;)

  SvaraRadera
 11. Än så länge finns det så många fler bloggar än vad jag hinner läsa så för stunden känns det lugnt. Jag har Instagram men ser den som ett komplement, inget annat.

  SvaraRadera
 12. Har blogg som jag älskar att skriva i.
  Har inte Facebook, känns som att det är för privat och för mycket tjafs och förföljelse.
  Har inte Instagram, tycker inte mina bilder behöver spridas mer för så duktig är jag inte på att fotografera.
  Har Pinterest för det är så otroligt inspirerande och jag hittar så otroligt mycket kreativitet där!

  SvaraRadera
 13. Älskar att blogga så jag hoppas bloggen lever kvar länge än.

  SvaraRadera
 14. jag gillar bloggandet. hoppas verkligen att det lever kvar länge än

  SvaraRadera
 15. Har både Facebook oc Instagram och ser de somkomplement till bloggen.

  SvaraRadera