måndag, augusti 28, 2017

Mina tappade trådar i tv-soffan

Nää hör ni, jag måste ha semester.
Ja, alltså inte från plikter och vardag och sånt. Men från tv-deckare.

Visst hör jag att folk säger att de aldrig ser på tablå-tv längre. Men det gör jag. Självklart använder jag Play också, och numera HBO Nordic. Trots det har det blivit en otroligt lång räcka med krimserier i SvT: danska, norska, brittiska. Ibland också en svensk. Men nu orkar jag inte mer!

Ta bara de engelska serierna. I den brittiska tv-världen besätter man numera alla roller med samma skådespelare ur ett litet elitgäng. Skickliga, absolut. Men när man inte ens låter hyllade Nicola Walker byta frisyr mellan de olika rollfigurerna! Vänta nu, gifte inte hon sig med Robbie till slut? Jaså är hon polis? Hon låter ju likadant hela tiden! Är hon en av de korrupta eller en av de justa snutarna?

När det gäller våra nordiska grannar är jag lite mer förlåtande. I våra länder har vi trots allt färre individer att välja mellan. Men när konstkännaren är tillbaka som statsminister blir jag förvirrad  eller vänta nu, vad var det han kom tillbaka som? Var kanske han också polis? Mordoffer? Bov?

Alltså är mitt liv i tv-soffan fullt av tappade trådar och förvirrade vem, vad, när och i vilken av alla dessa serier som sprutar över oss.
Ska kanske hålla mig till nyhetssändningar och livesport ett tag. Fast jo, jag har sett de två första avsnitten av norska Nobel ...
Så visst handlar det i grund och botten säkerligen bara om ett tillfälligt avbrott. Men semester låter trevligare.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Har också svårt ibland att komma ihåg rollerna precis som du nämner. Men då är frågan om det inte är skådespelarens fel som inte kan gestalta tillräckligt trovärdigt den nya rollen?

  Tycker att fenomenet är samma i Sverige. Ett tag var det hela tiden Helena Bergström, sedan var det den där Persbrandt som jag inte tål, vem det är nu har jag nollkoll på.

  Det kan vara så att det är rollbesättarna som behöver lite semester också. :)

  SvaraRadera
 2. Håller med dej, hela vägen!!!

  SvaraRadera
 3. Bloggade om just alla deckare/thrillers som gick och fortfarande går på tv. Å jag bara ÄLSKAR serierna. Speciellt de brittiska. Håller dock med dig om att det tyvärr går inflation i skådespelarna. Konstigt nog har jag hittills lyckats med allt "hålla isär" serierna. Å ikväll börjar ytterligare en ny:-)

  SvaraRadera
 4. Som väl är har vi bara fem kanaler - varav en är barnkanalen - så det blir inte så mycket tittat på teve. I synnerhet inte heller som jag vägrar att se på fyran. Så det har inte blivit mycket mer än Midsomer Murders på sistone. Men där är det en så komplicerad rollista för det mesta så först när det börjar närma sig upplösningen har jag något så när lärt mig vilka personer som är vilka.
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. BP - jag reste mig och gick när kvällens nya började ... men den är säkert bra!
  Musikanta - Midsomer orkar jag absolut inte med längre!

  SvaraRadera
 6. sista Midsomer var i Jane Austen-miljö, ganska kul faktisk... men det finns böcker man kan läa

  SvaraRadera
 7. intrigerna inte alltid de viktigaste, rena turistfilmer - jag låtsas att jag är i England ❤️

  SvaraRadera
 8. Jo turistaspekten finns där - norrmännen excellerar i dramatiska kameraåkningar längs fjordar och slingringa fjällvägar, nästan i överkant faktiskt!

  SvaraRadera