onsdag, november 22, 2017

Återvinning!

Ni som brukar hälsa på här på bloggen vet att jag är väldigt förtjust i återvinning på alla möjliga sätt. Alltså blev jag glatt överraskad när jag tittade lite närmare på bordsdekorationen på restaurangen när vi åt lunch på Fotografiska museet härom dagen.

Man tar en flaska, kanske av vintyp, gärna en grön. Man lyckas dela den på mitten (OK, jag vet inte exakt hur man gör det ...) och vips har man en ljusstake och en blomvas som till och med matchar varandra! Den lilla blomman står i en sån där provrörsliknande plasttuta som man kan få exempelvis orkidéer i.

Slutbetyg: snyggt, påhittigt och miljövänligt. Mer sånt!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Anonym5:36 em

  Tjusigt värre - och enkelt, åtminstone i teorin ...

  SvaraRadera
 2. Väldigt snyggt. Återvinning när den är som bäst. Absolut mera sådant. Det finns glasskärare att köpa hos Tools bland annat. Men att få kanten så rak - ja, där behövs det nog många timmars praktiskt övning först. Antar att det även finns glasskärarmaskiner som gör sådant.

  SvaraRadera
 3. Man kanske måste gå till glasmästaren och betala 100 kr för att få isär flaskan. Det finns hela vaser billigare att köpa på Myrorna. Det är också återvinning. Men idén var ju kul.
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. med diamant kan man väl göra sånt - har ingen själv

  SvaraRadera
 5. BP och Hannele - det stannar förmodligen vid tanken ...
  Second hand är alltid bra, Ingrid, det håller vi nog alla med om!

  SvaraRadera