tisdag, november 07, 2017

Dramatik på hög nivå

Hörde förstås i morse att det brann i en fastighet i centralaste Stockholm, så jag var på inget vis överraskad. Klev av bussen och promenerade sista biten eftersom kollektivtrafiken var omdirigerad och gator avspärrade. Kom i alla fall fram till mitt mål i tid, men på vägen kunde jag inte låta bli att leka jag-var-där-fotograf.

Märklig syn att se folk högt upp i luften gjutandes vatten över en kåk som nyss innehöll både bostäder och butiker. Ikväll verkar allt vara ödelagt, människor har förlorat sina hem, stora tillgångar har bokstavligen gått upp i rök tillsammans med en stilig gammal byggnad, från 1800-talet. Hu.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. väldans, såg något liknande här på Hisingen för några år seda - en tant (?) som glömt potatis i kastrullen...

  SvaraRadera
 2. Ja otäckt. Askan föll över ett jättestort område, röken syntes på långt håll och lukten kändes förstås också vida omkring. Vilken chock de utsätts för, människorna som drabbas! Rena turen att ingen blev skadad, det började ju brinna jättetidigt på morgonen när folk oftast sover.

  SvaraRadera
 3. Japp, är man journalist å är man! Du är lika arbetsförstörd som jag kan jag säga, även om jag inte var på plats just då..

  Hemskt, men tur är att det "bara" var två lätt rökskadade människor dom fick uppsöka sjukhuset.

  Såg på tv att det var ett anrikt hus som gick i graven. Tragiskt...

  Men att pressen fick till det som"Brand vid Stureplan" är väl ändå väl sensationslystet - branden ägde ju rum i korsningen Birger Jarlsgatan och Jakobsbergsgatan. Å det är minst 200 mter till Svampen på Stureplan...

  SvaraRadera