lördag, november 04, 2017

"Helgonen" blir ständigt fler ...

Nyss hemkommen från att ha begravt en släkting. Lagom till helgonens, de dödas dag, som är i dag. De blir ständigt fler, de där helgonen ...
Satte blommor hos mina föräldrar igår, ljus brinner i en av många lyktor på kyrkogården, en kruka ljung omgiven av granris är på plats.

För ett år sedan skrev jag om det där med begravningar, om vad de kan tänkas betyda, och för vem de har betydelse. Den texten med rubriken "Jag trodde aldrig jag skulle sakna ceremonin över döden" kan du läsa här, på News 55.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Väldigt fint skrivet på News 55. Precis som du upplever jag att det blir fler och fler helgon i min omgivning - bara i min gamla kör har fem körmedlemmar lämnat detta jordelivet. Det känns fint att ha en grav att gå till och plantera blommor på och minnas lite extra. Även om man bor långt ifrån kostar det ju så lite att få graven omskött av kyrkogårdsförvaltningen.
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. svärdotter är i branschen, det finns ju så många alternativ... olika sätt och önskningar, själv föredrar jag umgås nu, njuta av blommorna och vackra orden medan jag lever ❤️

    SvaraRadera