torsdag, november 09, 2017

Bok utan slut


Det har faktiskt gått ett par månader sedan jag köpte den, men i går kväll skulle jag äntligen läsa de sista sidorna i "The Poison That Fascinates" av Jennifer Clement. Trots att den på omslaget kallas "unputdownable" och att den är "leading to a shocking climax" har den blivit liggande. Ännu ett ex av "hett i hyllan"!

Nu skulle jag i alla fall ta reda på hur det slutar för Emily och Shanti. Hade inte så många sidor kvar. Kom till sista kapitlet. I rubriken säger Moder Agata att "jag har aldrig ljugit för dig, men jag har inte heller berättat sanningen".

Några minuter senare har jag kommit till sista raden i boken. Där står det: "You stay right here and listen to me." Sedan ingenting, bara en pärm. Omöjligt! Vart hade slutet tagit vägen?

Kollade på Bokus, där jag handlat. Just denna bok har 240 sidor. Men mitt exemplar bara 216. Jag undrar igen: Vart har slutet tagit vägen?
Svaret är nog att ingen vet, men jag ska få ett nytt ex, förhoppningsvis med 24 sidor till, efter samtal med en kille på nätbokhandelns kundservice. Han lät faktiskt också förvånad. De vill ha mitt originella ex tillbaka, och det ska de få.

Hoppas bara att jag får med "the shocking climax" nästa gång. Visst kan man vara missbelåten med hur romaner slutar, men att de saknar slut helt och hållet, nej se det går verkligen inte an!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Onej, vad hemskt att råka ut för det där!

  SvaraRadera
 2. Gustafsson11:56 fm

  "leading to a shocking climax" stämde i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Boklysten - visst var det!
  Gustafsson - jo visserligen ...

  SvaraRadera
 4. en obekant författare till, men hon kommer ju over there

  SvaraRadera
 5. Hannele - jag har nämnt henne förr, hon är mexikansk-amerikanska, skrev den fantastiska "Bön för de stulna".

  SvaraRadera
 6. (Klimakteriehäxan, hihi, kommer du ihåg alla böcker jag nämnt...? Fast den boken minns jag, är dock kass på namn :)

  SvaraRadera
 7. Nä Hannele, det var inte så jag menade!!! Ibland tänker jag att det har gått inflation i bokbloggandet ...

  SvaraRadera
 8. När jag läste snö av Orhan Pamuk så visade det sig att mitt exemplar saknade ca 20 sidor mitt i, det blev också liter frustrerande med den läsningen. Fick slänga mig ner till biblioteket för att få tag på en bok som innehöll alla sidor.

  SvaraRadera
 9. Ingen författare jag känner till.

  SvaraRadera
 10. Så oerhört frustrerande. Jag hade blivit helt knäckt.

  SvaraRadera
 11. jag har faktiskt råkat ut för samma sak en gång. och då gällde sorgligt nog en bok som jag köpt i New York och läste när jag kom hem och blev så snopen

  SvaraRadera
 12. Ack ja, klen tröst att man inte är ensam ... men jag ska ju få en hel bok så jag bör ju inte gnälla ... sanningen är dock att jag hade svårt att somna, eftersom jag läste när jag lagt mig!

  SvaraRadera
 13. Påminner om när vi köpte Möss och människor till skolan. Boken var helt feltryckt. Första halvan var tryckt rätt och i mitten av boken började boken om. Så inget slut alls.

  SvaraRadera
 14. Christina - och med den boken, av alla! Som är så bra! Fick ni inte rättelse på det???

  SvaraRadera