fredag, juni 26, 2009

Ett dödsfall som skakar om

Michael Jackson är död. Nyheten dominerar alla medier. Hans liv var en tragedi, det verkar rent av som det var det redan från allra första början. Sorgligt.
Men det är ett annat dödsfall, i Danmark, i dagens nyhetsflod som skakar mig mer.

Har ni läst om ettåringen som pappan glömde lämna hos dagmamman i går morse? Flickan satt med bälte på i sin barnstol när de åkte från hemmet i Lyngby i Köpenhamn. Mannen glömde att hon fanns där, körde till jobbet, parkerade, gick in, arbetade väl som vanligt, gick säkert på lunch och tillbaka till jobbet igen.

Halv fyra kom mamman för att hämta hem dottern – men dagmamman visste inte var barnet fanns.
Flickan hittades död i sin barnstol i familjens bil.
Trolig dödsorsak: värmeslag.
Kan det bli värre? Mer omskakande?

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. En ung man på 50 år, många bra låtar.

  Lästen inte om babyn.....

  SvaraRadera
 2. Läste om babyn... klarade bara inte att blogga om det, suck.
  Men, väcktes av att mobilen ringde uppifrån Jukkasjärvi ang det andra. Någon njöt av att meddela oss det - och alltså inte vi tvärs om. Hm, undrar om vi ens kommit på tanken att ringa henne om det, hihihi...
  Livet är tragiskt... Shakespear?
  Må så grankott...

  SvaraRadera
 3. Anonym11:47 fm

  Det som förvånar mig är att pappan har körkort och arbete, för hjärna finns väl knappast om man "glömmer" ett barn i bilen en hel dag. Så förskräckligt tråkigt och onödigt för alla men kanske mest för det lilla barnet som säkert inte förstod varför ingen kom och hjälpte henne...........
  Mer omskakande? Knappast.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Jag håller med - jag blev alldeles bestört över att man kan glömma sitt barn! Vill inte ens tänka tanken hur det ska vara för föräldrarna att leva med det...

  MJ känns för mig som en påhittad person, jo, jag förstår att han fanns, men han liv kändes inte äkta och trovärdigt. Mer som tragik med alla operationer.

  SvaraRadera
 5. Förstår att många sörjer Michael Jackson idag. En stor popikon. Kanske inte för mig direkt, men visst är det tragiskt.

  Däremot är jag väldigt illa berörd över det lilla barnen som omkom i bilen. För mig är det totatl obegripligt hur man kan glömma sitt barn på detta sätt. Det känns nästan som en skröna, så otroligt är det. Stackars stackars barn och stackars stackars mamman. Pappan kan jag inte tycka synd om. Det är han som orsakat denna sorg.

  SvaraRadera
 6. Så fruktansvärt! Helt ofattbart att man kan glömma ett barn!

  SvaraRadera
 7. Anonym9:20 em

  Vilken fruktansvärd tragedi. Jag hade inte läst om det barnets dödsfall. Hu..
  Det överskuggar för min del Michael Jacksons död, även om jag blev bestört i morse när jag hörde på nyheterna.
  Men det lilla barnet...
  Stackars föräldrar!

  SvaraRadera
 8. Pappan är 29. Åtalas för vållande till annans död. Fick tas direkt från polisförhör till krispsyket på Rigshospitalet, enligt Berlingske Tidende.

  SvaraRadera
 9. Anonym10:25 em

  Detta med det lilla kvarglömda barnet var verkligen tragiskt och nästan ofattbart. Jag såg ett Oprah Winfred program om just detta. En mamma där berättade om hur hon glömt sin tvååring i bilen hela da´n och det dog. De sa där att det hände ca 30 barn varje år i usa. Beror antagl. på stor stress och att man en morgon gör något man normalt inte gör....

  SvaraRadera
 10. lena: Det är egentligen inget försvar för slarviga och stressade föräldrar. Ett barn går före allt. Prio 1 som det heter numera.

  SvaraRadera
 11. Det är någonting som inte stämmer, tycker jag med barnet i bilen. Pappan måste ha varit onykter eller drogad. Finns ingen möjlighet att "glömma" ett barn i en bil annars!

  Sen hade jag nog också ringt och undrat varför barnet inte kom om jag hade varit dagmamma. Men vissst blir man fruktansvärt upprörd och ledsen över att något sådant överhuvudtaget kan hända i vår civiliserade värld!

  SvaraRadera