måndag, juni 08, 2009

Pensionärspoäng

I ett visst skede av livet samlar man på vuxenpoäng. Det kan vara villa, Volvo och vovve, det kan vara ett ansvar man axlar eller någon försiktighetsåtgärd man vidtar, det kan vara något töntigare och oviktigt, som en viss sorts klädesplagg, till exempel.

Nu har jag kommit fram till att jag är förbi det där stadiet. Samlar jag numera på något måste det vara pensionärspoäng. Känner det i hela kroppen när jag står i kassan på Åhléns och ska betala min första korsordspenna. Ni vet, en som skriver som kulspets, men man kan ändå sudda det man skrivit, med radergummit som sitter i änden. Ett absolut måste för en korsordslösare. Mor min har varit en flitig korsordspennekonsument i årtionden, men så är hon också snart nitti. Och nu är jag där!

Jag skulle kunna skylla på sudoku, om det händelsevis får det hela att bli mindre pensionärsmässigt. Men jag är inte säker på att det hjälper.
Innan jag vet ordet av har jag väl halkbroddar, stödstrumpor och trosinlägg mot urinläckage också. Låter inte så frestande. Klara pensionärspoäng.

Och alltihop börjar alltså med en korsordspenna.
Kanske borde jag återgå till blyerts? Eller ännu hellre: skriva rätt med en enda gång. För att därmed visa, att hjärnan, den är faktiskt inte färdig för pension. Inte än. Hur många pensionärspoäng jag, om än ytterst motvilligt, lyckas samla på mig.

Hur är det med begonior? Är det pensionärspoäng att ha sådana? Kan inte hjälpas ...

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Oj, vilket bra tips! En sån måste svärmor(86) få och då kan jag ju passa på att köpa en till mig själv också;) Jag visste inte ens att de fanns.
  Stödstrumporna är redan inhandlade.

  SvaraRadera
 2. Anonym2:32 em

  Halloj - trosinlägg är på väntelistan? Inga problem med nysandet då? Lyllia du!

  Lenas syster

  SvaraRadera
 3. Stödstrumpor och broddar till skorna har jag redan. Inga trosinlägg (varje gång jag ser reklamen tackar jag Gud för att det finns åkommor jag inte har) Korsord löser jag med min firmapenna, jag valde en sort som är bra för korsord, tyvärr håller de på att slut... får väl skaffa en pensionärsvariant sen.

  Gåstavarna, räknas dom månntro?

  SvaraRadera
 4. Ninni - det blir en hit om hon inte har nån innan!
  Jag kan tänka mig stödstrumpor, för långflygning, det lär vara bra.
  I övrigt för jag som Hannele: vägrar. Fast det är klart, om behovet uppstår är det väl bara att ompröva.
  Gåstavar, Bloggblad, tror jag inte räknas p-poäng på, kanske när det var en nyhet, men inte nu längre.

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte alls det här snacket om pensionärspoäng. Visserligen har jag nästan allt det där du räknade upp, men jag är inte det minsta ledsen för det. Har aldrig jobbat så mycket som jag gör nu, trots stödstrumporna...

  Jättebra med tips om att korsordspennan fanns att köpa på ålens, ska ge en till MM som är trofast lösare av SvD:s korsord varje dag TROTS att han inte är pancho än!
  Jag själv ägnar mig åt nyttigare sysselsättningar som t.ex. att blogga...

  SvaraRadera
 6. Idag är man tvungen att börja samla ihop pensionärspoäng i 20-års åldern redan. Tänker då på pensionssparande. Då tycker jag att ditt sätt att spara är bra mycket roligare. Jag är en bit på vägen - jag älskar korsord. Tack för tipset om pennan - hade ingen aning att de existerade. Men varför kulspets som går att radera istället för blyerts som går att radera?!

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentaren på min blogg. Begonior är nog ganska säkra pensionärspoäng på är jag rädd;)
  Men en sån där penna... Låter ju förträffligt!

  SvaraRadera
 8. Hej på dig...näää det var nog pensionspoäng på begonior för några år sedan...men i dag är det en "het" växt som de yngre köper...så kanske du kan behålla din ungdom längre...bara genom att frossa i begonior? köp hem en hel pall vetja :-)

  SvaraRadera
 9. Jisses är det redan dags för pensinonärspoäng.....jag som knappast har hunnit få till mina vuxenpoäng än! ;-)

  Vad ÄR egentligen städstrumpor???

  Mäh...nu blev det fel....STÖD ska det ju vara....fniss..

  SvaraRadera
 10. Hej igen,
  jo så är det. Jag har ändrat i html-koden i mallen. Plus att jag gör lite annorlunda när jag laddar upp bilderna. Inte alls svårt. Jag kunde inget om det när jag testade första gången;)
  Vill du veta mera så kan jag maila dig. Men jag hittade ingen adress här.
  Nu åker vi till Sverige imorgon så jag blir utan kontakt med omvärlden för en tid.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 11. Nu skräms du. Jag har använt korsordpennor i många år. Illa, illa att jag hamnade i pensionärsfållan så pass ung!

  SvaraRadera
 12. Nu kan vi kanske bilda en ny förening för BLIVANDE pensionärer: Korsordspennans vänner!?! eller nåt?!? Jag röstar på Bruno B som ordförande! Londongirl blir sekreterare, ständigt iförd den nya innegrejen STÄDSTRUMPOR. Ninni blir vår utrikesminister med stationering i Brasilien. Alla har vi begonior hemma. Och till Annika: det syns nog bättre vad man skriver med en k-penna än med en blyerts, så enkelt har jag fattat att det är!

  SvaraRadera